ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Bing μπορεί να αντικαταστήσει το Google στην Αυστραλία

11:49 - 03 Φεβ 2021 | Τεχνολογία
Το Bing μπορεί να αντικαταστήσει το Google στην Αυστραλία
Η μηχανή αναζήτησης της Microsoft Bing θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Google, εάν ο γίγαντας αναζήτησης ακολουθήσει απειλές για διακοπή των υπηρεσιών στην Αυστραλία, σύμφωνα με αξιωματούχους της τοπικής κυβέρνησης.

Η πρόκληση είναι η τελευταία σε μια συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ της αυστραλιανής κυβέρνησης και της Google, με την πρώτη να προσπαθεί να αναγκάσει τον γίγαντα αναζήτησης να πληρώσει για να εμφανίσει τοπικές ειδήσεις στα αποτελέσματα της.

Τον περασμένο μήνα, ο Mel Silva, διευθύνων σύμβουλος της Google Australia και της Νέας Ζηλανδίας, είπε σε συνεδρίαση της Αυστραλιανής Γερουσίας ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης ήταν ανεφάρμοστες και θα άφηνε την εταιρεία "χωρίς πραγματική επιλογή παρά να σταματήσει να είναι διαθέσιμη η αναζήτηση Google στην Αυστραλία".

Ο τωρινός υπουργός επικοινωνιών Paul Fletcher έχει πάρει θέση, λέγοντας στην ABC ότι η Microsoft "ενδιαφέρεται σημαντικά" για την ευκαιρία αγοράς που θα προσφέρει μια έξοδος από την Google.

"Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft προσέγγισε τον πρωθυπουργό και πρότεινε μια συνάντηση, συνοδευόμενη από ανώτερα στελέχη, ήμουν σε θέση να συμμετάσχω σε αυτήν τη συνάντηση και είχαμε μια πολύ ενημερωτική συζήτηση σχετικά με το ενδιαφέρον της Microsoft για την αυστραλιανή αγορά", είπε.

"Αυτή τη στιγμή έχουν ένα μικρό μερίδιο αγοράς στην αναζήτηση, αλλά ενδιαφέρονται να το επεκτείνουν, ενδιαφέρονται να αναπτύξουν την παρουσία του Bing εδώ."

Πρόσθεσε: "Κοιτάξτε, τελικά, στο τέλος της ημέρας, εάν θέλετε να κάνετε επιχειρήσεις στην Αυστραλία, πρέπει να συμμορφωθείτε με τους νόμους της κυρίαρχης κυβέρνησης της Αυστραλίας."

Το πόσο έτοιμος είναι ο Αυστραλιανός πληθυσμός να ασπαστεί το Bing πρέπει να φανεί. Η μηχανή αναζήτησης της Microsoft παραμένει ένα μακρινό δευτερόλεπτο έναντι της Google όσον αφορά τη δημοτικότητα, με μερίδιο αγοράς περίπου 13% παγκοσμίως σε σύγκριση με το 70% περίπου της Google, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του 2020 από το NetMarketShare.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.