ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι νέες λειτουργίες της εφαρμογής Apple Maps για τους οδηγούς

11:22 - 15 Φεβ 2021 | Τεχνολογία
Οι νέες λειτουργίες της εφαρμογής Apple Maps για τους οδηγούς
Η εφαρμογή χάρτη της Apple, Apple Maps, θα αρχίσει να συλλέγει αναφορές ατυχημάτων που προέρχονται από τους χρήστες όταν κυκλοφορήσει το iOS 14.5. Η εκδοχή beta επιτρέπει ήδη στους χρήστες να δοκιμάσουν να μοιράζονται τοποθεσίες όπου υπάρχουν ατυχήματα, ανιχνευτές ταχύτητας, και άλλους κινδύνους.

Φυσικά αυτό δεν πρόκειται για πρωτοποριακή τεχνολογία. Το Google Waze συμπεριλαμβάνει αυτή τη λειτουργία εδώ και χρόνια.

Η ιδέα είναι ότι οι χρήστες iPhone υπάρχουν παντού και αν ένας από αυτούς αναφέρει ό,τι ατύχημα βλέπει κατά την οδήγηση, μπορεί να ειδοποιηθούν και άλλοι χρήστες της εφαρμογής Apple Maps. Και πιθανώς να διαμορφώσουν την πορεία οδήγησης τους με βάση το πρόβλημα.

Εκτός αυτού, το Apple Maps στο iOS 14.5 beta επιτρέπει στους οδηγούς να προειδοποιούν για περισσότερα από ένα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Η νέα εκδοχή του λογισμικού πλοήγησης τους επιτρέπει επίσης να κάνουν αναφορές για ανιχνευτές ταχύτητας, καθώς και γι’ άλλους απροσδιόριστους κινδύνους.

Η ειδοποίηση των οδηγών για κάμερες παρακολούθησης της ταχύτητας και κάμερες στα φανάρια είναι μια δυνατότητα που είχε προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο της με το νέο λογισμικό iOS 14 το 2020. Αυτές οι αναφορές που θα προέρχονται από τους χρήστες θα ενισχύσουν σημαντικά τα διαθέσιμα δεδομένα.

Οι δοκιμές για το νέο λογισμικό iOS 14.5 ξεκίνησαν πρόσφατα και αναμένεται πλήρης κυκλοφορία στις αρχές της άνοιξης.

Πώς να αναφέρετε ένα ατύχημα στο Apple Maps

Η νέα εκδοχή του Apple Maps καθιστά εύκολη την αναφορά κάποιου αυτοκινητιστικού κινδύνου. Ενώ βρίσκεστε καθ 'οδόν, σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης του iPhone για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο με διάφορες επιλογές. Ένα από αυτά είναι το ‘Report’ ή ‘Αναφορά’ και πατήστε σε αυτό.

Αυτό θα εμφανίσει ένα δεύτερο παράθυρο με την ένδειξη ‘Αναφορά περιστατικού’. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα αναφοράς ατυχημάτων, κινδύνων ή ελέγχων ταχύτητας.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις σχετικά με την αναφορά κινδύνων κατά την οδήγηση. Είναι πιθανό να προστεθούν πριν από την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.