ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντουμπάι: Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γάμος στο… Metaverse

08:51 - 31 Μαϊ 2022 | Τεχνολογία
Ντουμπάι: Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γάμος στο… Metaverse
To Metaverse δείχνει να αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς και πλέον είναι γεγονός και ο πρώτος... γάμος στον εικονικό αυτόν κόσμο στο Ντουμπάι!

Ο Φλοριάν Ουγκέτο και η Λιζ Νούνιεζ, οι οποίοι διευθύνουν μια εταιρεία σχεδιασμού γάμου στο Ντουμπάι, λόγω των νομικών δυσκολιών για την εγγραφή του γάμου τους εκεί, παντρεύτηκαν επίσημα στη Γεωργία το 2019.

Ένα από τα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής ήταν ότι οι οικογένειές τους δεν μπορούσαν να δουν από κοντά το μυστήριο.

Στις 19 Μαΐου αντάλλαξαν για άλλη μια φορά όρκους πίστης και αφοσίωσης, με τον γάμο να τελείται και να καταγράφεται στο Μetaverse, ο πρώτος τέτοιος στο Ντουμπάι και τρίτος στον κόσμο μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με διάφορα Μέσα που ασχολήθηκαν με το γεγονός, υπήρξαν τρεις εκδηλώσεις για να σηματοδοτήσουν την ένωση του Γάλλου με την Παραγουανή αγαπημένη του: γάμος κατ' ιδίαν στον κήπο φίλου του ζευγαριού στο The Springs, ένας γάμος στο Metaverse με 20 καλεσμένους από 10 χώρες στο Decentraland και μια εκδήλωση μέσω Zoom για όσους δεν καταλάβαιναν πώς λειτουργεί η Decentraland.

«Οι οικογένειές μας ήταν αναστατωμένες που δεν κατάφεραν να είναι στο γάμο το 2019. Τώρα που είχαμε την τεχνολογία που μας έδινε αυτή τη δυνατότητα, αποφασίσαμε να την εξερευνήσουμε», ανέφερε ο Ουγκέτο.

Η ιδέα στην πράξη

Για την εκδήλωση στο Μetaverse, η Αρχή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου του Ντουμπάι (DWTCA), η οποία έχει οριστεί ως ρυθμιστής καθώς και ως ολοκληρωμένη ζώνη για εικονικά περιουσιακά στοιχεία και δραστηριότητες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, πλαισιωμένη από ένα Metaincubator, παρείχε την τεχνική υλικοτεχνική υποστήριξη.

«Καθώς περπατούσαμε στον διάδρομο στο The Springs, το ίδιο έκαναν και τα avatar μας στο Μetaverse… Είχαμε εξασκηθεί εκ των προτέρων και εκπαιδεύαμε τους καλεσμένους μας για το πώς να συνδεθούν και να αλληλεπιδράσουν στο Μetaverse, και είχαμε επίσης μερικούς απρόσμενους συμμετέχοντες της τελευταίας στιγμής. Αλλά το διασκεδάσαμε όλοι πολύ», πρόσθεσε ο Ουγκέτο.

Στον εικονικό γάμο, το ζευγάρι φορούσε κοστούμια και δαχτυλίδια που αγοράστηκαν από το OpenSea για 100 δολάρια και μια εικονική δεξίωση. Το ρεπορτάζ των Khaleej Times λέει ότι όταν η Λιζ, η νύφη, προσπάθησε να μπει στο χώρο, ήταν ήδη γεμάτος και ο Φλοριάν έπρεπε να ζητήσει από τους καλεσμένους να αφήσουν τη Λιζ να μπει με έναν από αυτούς να αναγκάζεται να αποχωρήσει!

Τα δαχτυλίδια και τα κοστούμια θα μείνουν στο ζευγάρι ως NFTs.

Μια εμπειρία μοναδική... με μέλλον

«Μέσα σε λίγα χρόνια από τώρα, θα γίνει κανόνας η συγχώνευση κόσμων, εικονικών και πραγματικών… Οι άνθρωποι θα μπορούν να συνδεθούν με αγαπημένα πρόσωπα σε μια μικτή πραγματικότητα όπου η απόσταση δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα. Η δημιουργία αξέχαστων αναμνήσεων είναι δυνατή στον εικονικό κόσμο. Ο γάμος μας μας το έδειξε αυτό», είπε η Λιζ.

Στις αρχές αυτού του μήνα, η Ρυθμιστική Αρχή Εικονικών Περιουσιακών Στοιχείων του Ντουμπάι

(VARA), η οποία είναι συνδεδεμένη με την DWTCA, αγόρασε ένα κομμάτι γης στο The Sandbox στο Μetaverse για να ανοίξει τα εικονικά γραφεία της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.