ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μασκ βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης και με την Apple

13:06 - 24 Νοε 2022 | Τεχνολογία
Ο Μασκ βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης και με την Apple
Τριγμούς έχουν προκαλέσει οι αλλαγές που επιθυμεί να κάνει ο Έλον Μασκ για το Twitter, ενώ τα σχέδιά του για αύξηση των εσόδων μέσω συνδρομών προκαλούν εντάσεις και με την Apple και την Google.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο CNBC, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αναδύονται από τα για σχέδια του δισεκατομμυριούχου για το «Twitter 2.0» είναι ότι οι αλλαγές παραβιάζουν τους κανόνες των εφαρμογών της Apple, καθώς και της Google.

«Είναι ένας κρυμμένος φόρος 30% στο Ίντερνετ», τόνισε ο Μασκ την περασμένη εβδομάδα, αναφερόμενος στο μερίδιο που παίρνουν οι δύο τεχνολογικές εταιρείες από αγορές μέσω εφαρμογών.

Ένας από τους βασικούς κανόνες της Apple είναι ότι το ψηφιακό περιεχόμενο που αγοράζεται μέσω εφαρμογής σε iPhone, θα πρέπει να χρησιμοποιεί τον μηχανισμό αγοράς της Apple. Σε αυτόν τον μηχανισμό ο χρήστης καταβάλλει το τίμημα απευθείας στην Apple και έτσι η εταιρεία παίρνει το 30% των πωλήσεων, που μειώνεται στο 15% έπειτα από έναν χρόνο για συνδρομές, και διοχετεύει το υπόλοιπο στον developer.

Το σχέδιο του Μασκ 

Η μία επιλογή του Μασκ είναι να ακολουθήσει προσέγγιση αντίστοιχη με την Spotify, προσφέροντας χαμηλότερη τιμή μέσω web, όπου δεν θα πληρώνει μερίδιο στην Apple. Έπειτα οι χρήστες θα μπαίνουν κανονικά στον λογαριασμό τους μέσω της εφαρμογής.

Ως μια δεύτερη επιλογή, σκέφτεται την προσέγγιση του Netflix που σταμάτησε εντελώς να προσφέρει συνδρομές μέσω της Apple το 2018. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.