ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

VR in the car: Η εικονική πραγματικότητα… επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο

09:34 - 17 Ιαν 2023 | Τεχνολογία
VR in the car: Η εικονική πραγματικότητα… επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο
Η ιδέα της χρήσης εικονικής πραγματικότητας μέσα στο αυτοκίνητο έμενε μέχρι στιγμής στα… χαρτιά, καθώς συχνά προκαλούσε ναυτία στους επιβάτες. Πλέον, όμως, μια startup που υποστηρίζεται από την Audi φαίνεται ότι κατάφερε το «VR in the car».

Το Holoride, που λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ στην CES 2023, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να αναλύσει την κίνηση του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο, συνδυάζοντάς την με τις κινήσεις του κεφαλιού του χρήστη για να εξομαλύνει την εμπειρία και να διασφαλίσει ότι τυχόν… σακούλες για τον εμετό δεν θα χρειαστούν.

Η εταιρεία έχει προσθέσει επίσης ένα στοιχείο metaverse: Η πλατφόρμα της τροφοδοτείται από ένα token, το RIDE, που βασίζεται στο blockchain MultiversX (πρώην Elrond). Το token δίνει κίνητρα στους προγραμματιστές ενεργώντας ως token αφοσίωσης εντός παιχνιδιού με πραγματική αξία και για τους χρήστες λειτουργεί ως νόμισμα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε παιχνίδια που είναι συμβατά με το Holoride καθώς και σε όλα τα μελλοντικά προϊόντα που επιλέγουν να ενσωματώσουν το RIDE στην εμπειρία.

Η Holoride αποκαλεί φιλόδοξα αυτό το όραμα «Motorverse» και είναι κάτι πάνω στο οποίο η εταιρεία που βγήκε από Audi δουλεύει εδώ και χρόνια. Το RIDE κυκλοφόρησε στα τέλη του 2021 και έκτοτε είναι εισηγμένο σε πολλά ανταλλακτήρια.

«Θέλαμε να καταλήξουμε σε μια πολύ δίκαιη μέθοδο αποζημίωσης για τους δημιουργούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε», δήλωσε ο Nils Wollny, Διευθύνων Σύμβουλος της Holoride, στο CoinDesk. «Έτσι, τα έσοδα που παράγουμε, τα μοιραζόμαστε με τους δημιουργούς που φτιάχνουν υλικό για την πλατφόρμα μας. Δεν θέλαμε να υπάρχουν σκιές, θέλαμε διαφάνεια».

Πλήρης συγχρονισμός με τις κινήσεις του αυτοκινήτου

Όσοι το χρησιμοποίησαν είπαν ότι οι κινήσεις στο παιχνίδι μιμούνταν αυτές του αυτοκινήτου σε τέλειο συγχρονισμό. Αν και κάποιοι παρατήρησαν κάποιες μικρές αστοχίες, η εμπειρία κρίθηκε σε γενικές γραμμές ιδιαίτερα θετική.

Το Holoride πρέπει να κατανοήσει πλήρως την κίνηση του αυτοκινήτου για να λειτουργήσει. Η τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί απευθείας στα συστήματα ενός αυτοκινήτου, αν και μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα της Audi. Αλλά το προϊόν που λανσάρεται στο CES είναι η εξέλιξή του: το Holoride retrofit, ένα μικρό gadget σε σχήμα μαύρου κυλίνδρου περίπου στο μέγεθος ενός πακ χόκεϊ, που τοποθετείτε στο παρμπρίζ σας. Αυτό συνδέεται ασύρματα με τα VR ακουστικά για να μπορέσει να συγχρονίσει την κίνηση με αυτή του αυτοκινήτου.

Εκτός από τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με κάποιον που ήδη έχετε ή να αγοραστεί εξ ολοκλήρου από την εταιρεία, χρειάζεται και μια συνδρομή στην πλατφόρμα Holoride, η οποία κοστίζει 20 δολάρια το μήνα ή 180 δολάρια ετησίως.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο Wollny λέει ότι ο πελάτης-στόχος της Holoride δεν είναι απαραίτητα ένας λάτρης του metaverse, αλλά μάλλον ένας πολυάσχολος γονέας που αναζητά μια διαφορετική εμπειρία για τα παιδιά του στο πίσω κάθισμα σε μεγάλες διαδρομές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.