ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Κατά της εξαγοράς της Activision από τη Microsoft

15:55 - 08 Φεβ 2023 | Τεχνολογία
Βρετανία: Κατά της εξαγοράς της Activision από τη Microsoft
«Επιζήμια» για τους gamers θα μπορούσε να είναι τόσο από οικονομική όσο και από τεχνολογική άποψη η εξαγορά της εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard από τη Microsoft, σύμφωνα με όσα τόνισε η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η CMA δημοσίευσε σήμερα (8/2) σχετική ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι σε βάθος χρόνου η παραπάνω εξαγορά εγείρει προβληματισμούς για την αγορά gaming στη Βρετανία.

Βάσει της ανακοίνωσης, το deal θα αποδυναμώσει τον «σημαντικό ανταγωνισμό μεταξύ Xbox και PlayStation» στις κονσόλες παιχνιδιών και καταπνίγει τον ανταγωνισμό στην εκκολαπτόμενη αγορά του cloud gaming.

«Η δουλειά μας είναι να εξασφαλίσουμε πως οι gamers στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα εμπλακούν μεταξύ παγκοσμίων συμφωνιών που θα μπορούσαν να βλάψουν τον ανταγωνισμό και να επιφέρουν υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές και λιγότερη καινοτομία. Κρίνουμε αρχικά πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί» με τη συμφωνία, προσθέτει η CMA.

Η βρετανική αρχή θα λάβει υπόψιν της τα αιτήματα των εταιρειών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων προτού καταλήξει στην τελική ανακοίνωση της στις 26 Απριλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.