ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Meta: Σχεδιάζει τον «αντίπαλο» του Twitter

11:57 - 13 Ιουν 2023 | Τεχνολογία
Meta: Σχεδιάζει τον «αντίπαλο» του Twitter
Μια νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που θα ανταγωνιστεί το Twitter, σχεδιάζει να δημιουργήσει η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η  Meta έδειξε στο προσωπικό της τα σχέδια για τη δημιουργία του νέου κοινωνικού δικτύου, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να ακολουθούν λογαριασμούς με τους οποίους είναι ήδη συνδεδεμένοι στο Instagram, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να φέρουν νέους ακολούθους από άλλες πλατφόρμες όπως το Mastodon.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, επιβεβαίωσε στο BBC ότι η πλατφόρμα βρίσκεται υπό ανάπτυξη συμπληρώνοντας ότι η νέα εφαρμογή θα κυκλοφορήσει σύντομα, αν και δεν έδωσε ημερομηνία.

Πάντως, ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κάποια στιγμιότυπα οθόνης τα οποία παρουσιάστηκαν σε υπαλλήλους, δίνοντας μια ιδέα για το πώς θα μοιάζει η εφαρμογή. Πηγές εντός της εταιρείας δήλωσαν στο BBC ότι αυτά τα στιγμιότυπα οθόνης που διέρρευσαν είναι αληθινά.

{https://twitter.com/MattNavarra/status/1666910348316667904} 

«Εξερευνούμε ένα νέο ξεχωριστό αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο για διαμοιρασμό νέων μέσω κειμένου. Θεωρούμε πως υπάρχει μια ευκαιρία για έναν ξεχωριστό χώρο όπου οι δημιουργοί περιεχομένου και τα δημόσια πρόσωπα θα μπορούν να μοιράζονται νέα σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Meta.

Το δίκτυο θα ονομάζεται προσωρινά P92, θα μπορούσε να αποδειχθεί μεγαλύτερος αντίπαλος του Twitter του Ίλον Μασκ από το BlueSky ή το Mastodon. Αν το 25% των χρηστών του Instagram πειστεί να χρησιμοποιήσει το P92, τότε αυτόματα η πλατφόρμα θα γίνει μεγαλύτερη από τον βασικό της ανταγωνιστή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.