ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ποιες περιοχές διπλασιάζονται τα όρια για την χρυσή βίζα

09:33 - 15 Δεκ 2022 | Ακίνητα
Σε ποιες περιοχές διπλασιάζονται τα όρια για την χρυσή βίζα
Αλλαγές στα όρια και τις διαδικασίες χορήγησης της χρυσής βίζας προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης αποκάλυψε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους πως η κυβέρνηση θα προωθήσει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή ρύθμιση που προβλέπει την επιβολή ορίου 500.000 ευρώ για την εξασφάλιση άδειας παραμονής μέσω του προγράμματος «Χρυσή Βίζα» για την Θεσσαλονίκη, την Μύκονο, την Σαντορίνη, ενώ στην Αττική θα εξαιρεθούν τα ανατολικά και τα δυτικά προάστια, όπως επίσης και ο Πειραιάς.

Για τις άλλες περιοχές θα παραμείνει το όριο στα 250.000 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, με το νέο καθεστώς είναι πιθανό να επιτραπεί η εξασφάλιση άδειας και μέσω της αγοράς έως δύο ακινήτων (π.χ. αξίας 250.000 ευρώ έκαστο), αρκεί αυτά να βρίσκονται στο ίδιο ακίνητο.

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός στόχος είναι να αναδειχθούν και άλλες περιοχές κατευθυνθούν τα επενδυτικά κεφάλαια και σε άλλες περιοχές από αυτές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον.

Σε ό,τι αφορά στον χρόνο εφαρμογής της ρύθμισης θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τις αρχές του 2023 για την υπογραφή προσυμφώνων για αγορά ακινήτων, με βάση το σημερινό καθεστώς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.