ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποζημίωση 534 ευρώ: Πόσα δικαιούνται όσοι άνοιξαν εντός Μαΐου (πίνακας)

08:16 - 02 Ιουν 2020 | Εργασιακά
Αποζημίωση 534 ευρώ: Πόσα δικαιούνται όσοι άνοιξαν εντός Μαΐου (πίνακας)
Πώς διαμορφώνονται οι νέες προθεσμίες και τι προβλέπεται για τις πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ. Τι ποσό δικαιούνται όσοι δεν έμειναν κλειστοί όλο τον Μάιο, αλλά άνοιξαν κάποια στιγμή εντός του μήνα.

Με βάση και τη νέα οδηγία του υπουργείου Εργασίας, οι προθεσμίες δηλώσεων διαμορφώνονται ως εξής:

- Ειδικές κατηγορίες: Έως τις 4 Ιουνίου 2020

- Επιχειρήσεις που δεν επαναλειτούργησαν τον Μάιο: Έως τις 3 Ιουνίου 2020

Τι ισχύει για όσους «άνοιξαν» τον Μάιο

Από χθες, Δευτέρα, ξεκίνησε και η δυνατότητα υπεύθυνων δηλώσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για εργαζομένους των οποίων οι αναστολές εργασίας διακόπηκαν εντός του μήνα Μαΐου. Αντίστοιχα, τέθηκε σε λειτουργία έντυπο ορθής επανάληψης δήλωσης παράτασης αναστολής συμβάσεων, στο οποίο θα δίνεται η δυνατότητα για συμβάσεις εργαζομένων που δηλώθηκαν σε παράταση αναστολής για ολόκληρο το μήνα Μάιο να δηλωθεί ότι διακόπηκαν οριστικά εντός του μήνα Μαΐου.

- Οι επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν τον Μάιο έχουν περιθώριο για υποβολή δηλώσεων: Έως τις 7 Ιουνίου 2020.

Πληρωμές και ποσά

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού για ολόκληρο τον μήνα Μάιο ανέρχεται στα 534 ευρώ και καταβάλλεται σε επιχειρήσεις που δεν επαναλειτούργησαν από 5 έως 10 Ιουνίου 2020.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού για επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν μέσα στον Μάιο διαμορφώνεται αναλογικά και θα δοθεί από 10 έως 12 Ιουνίου 2020.

Το τελικό ποσό υπολογίζεται σε 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής.

Ενδεικτικά:

Στιγμιότυπο οθόνης 205

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων που καταβάλουν αποζημιώσεις λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορονοϊού COVID -19.

Χαρά Κάνδηλα

Τελευταία τροποποίηση στις 11:07 - 02 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.