ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίδομα €534: Νέες ημερομηνίες για αναστολές Σεπτεμβρίου και «Συν-εργασία»

07:55 - 07 Οκτ 2020 | Εργασιακά
Επίδομα €534: Νέες ημερομηνίες για αναστολές Σεπτεμβρίου και «Συν-εργασία»
Από το ερχόμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου ξεκινούν οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για τους εργαζόμενους τον Σεπτέμβριο προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους έως και 534 ευρώ.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και δικαίωμα συμμετοχής έχουν επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού, του αθλητισμού και κάθε άλλου κλάδου που πλήττεται βάσει ΚΑΔ, όπως επίσης επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι πληττόμενοι εργαζόμενοι υποβάλλουν τις δικές τους δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις

Όσον αφορά στις μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία που δεν επαναλειτούργησαν, αυτές υποβάλλονται από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν την ειδική αποζημίωση 534 ευρώ του Σεπτεμβρίου.

Ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

Η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων από τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών παρατείνεται έως και τις 31 Οκτωβρίου.

Ειδικά οι δικαιούχοι που ανήκουν στην κατηγορία: «Εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού μπορούν να εγγραφούν έως την 15η Οκτωβρίου στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας.

Όσοι έχουν εγγραφεί ή θα εγγραφούν στην ειδική αυτή πλατφόρμα, μπορούν να υποβάλλουν παραπάνω από μία αίτηση εγγραφής καθώς με ξεχωριστές αιτήσεις / ορθές επαναλήψεις μπορούν να δηλώσουν περισσότερες από μία ειδικότητες.

Οι επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγοί και τουριστικοί συνοδοί δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ ανά μήνα για 2 μήνες, θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, προκειμένου να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

«Συν-εργασία»

Δίνεται επίσης η δυνατότητα υποβολής Αίτησης / Δήλωσης Ένταξης στο «Συν – Εργασία» (Β΄- Φάση)» Ορθή επανάληψη για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αλλά μόνο:

-για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β΄ Φάσης για τον Ιούλιο και Αύγουστο, και

-για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ Φάσης.

Οι αιτήσεις / δηλώσεις υποβάλλονται έως και την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Πριν υποβληθούν οι διορθώσεις με το έντυπο της Ορθής Επανάληψης για τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ Φάσης, οι εργοδότες μπορούν να αναζητούν την τελευταία δήλωση για τη Β’ Φάση και επιλέγοντας το κουμπί [Διαχείριση] να ενημερώνονται για τους λόγους αποκλεισμού εργαζομένων από τις πληρωμές της Β’ Φάσης.

Αντίστοιχα για τον μήνα Σεπτέμβριο οι δηλώσεις της Α Φάσης θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου (υποβάλλονταν και όλο το Σεπτέμβριο).

Η αίτηση / δήλωση της Β Φάσης για τον Σεπτέμβριο θα υποβάλλεται από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου έως και 24 Οκτωβρίου.

Τέλος, οι δηλώσεις της Α Φάσης του «Συν – Εργασία» για τον Οκτώβριο θα υποβάλλονται έως και τις 31 Οκτωβρίου.

Αριστοτέλης Παππάς

Τελευταία τροποποίηση στις 08:11 - 07 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.