ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι εργαζόμενοι θα λάβουν τον Απρίλιο την αποζημίωση ειδικού σκοπού

08:05 - 30 Μαρ 2021 | Εργασιακά
Ποιοι εργαζόμενοι θα λάβουν τον Απρίλιο την αποζημίωση ειδικού σκοπού
Την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τον Απρίλιο οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Ειδικότερα, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, και στο πλαίσιο στήριξης των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας ανακοινώθηκε ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ, θα συνεχίσει να δίνεται και τον Απρίλιο σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που είναι δικαιούχοι και που έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Μάρτιο.

Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ανά την επικράτεια, που πλήττονται σημαντικά, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενη επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως.

Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, καλύπτονται αναλογικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

Παράλληλα, για τον Απρίλιο θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται η διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ Μαρτίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις με τα ίδια κριτήρια που ίσχυσαν κατά τον μήνα Μάρτιο και για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής, χωρίς να ισχύουν κριτήρια υπαγωγής στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους.

Μάλιστα, δίνεται δώρο Πάσχα στους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας επί της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, επί αναλογία των ημερών αναστολής, την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2021.

Επίσης, οι καλλιτέχνες, που είναι ενταγμένοι στο μητρώο καλλιτεχνών, θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού και για τον Μάρτιο 2021. Τέλος, επαγγέλματα ειδικών κατηγοριών του τουρισμού (ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί, κλπ.) θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ κατά τον Μάρτιο του 2021.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:10 - 30 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.