ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναδρομικά: Πότε πληρώνονται 150.000 παλαιοί συνταξιούχοι-Σε τρία «κύματα» η καταβολή

08:07 - 17 Αυγ 2021 | Εργασιακά
Αναδρομικά: Πότε πληρώνονται 150.000 παλαιοί συνταξιούχοι-Σε τρία «κύματα» η καταβολή
Σε τουλάχιστον τρία «κύματα» αναμένονται οι πληρωμές αναδρομικών σε 150.000 παλαιούς συνταξιούχους, που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν από τον Μάιο του 2016. Ο χρονικός ορίζοντας των πληρωμών, ωστόσο, παραμένει… ακαθόριστος.

Σημειώνεται ότι με άλλη πληρωμή θα δοθούν οι αυξήσεις, με άλλη τα αναδρομικά και με άλλη θα πιστωθούν τα χρήματα από τον «καθυστερημένο» επανυπολογισμό των δύσκολων περιπτώσεων.

Στην κατηγορία των παλαιών συνταξιούχων περιλαμβάνονται:

- 50.000 παλαιοί συνταξιούχοι με μικρή θετική προσωπική διαφορά. Με τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης, ισοφαρίζουν την προσωπική διαφορά και κερδίζουν αύξηση μεσοσταθμικά 30 ευρώ.

- 100.000 παλαιοί συνταξιούχοι που έλαβαν αύξηση από 1/1/2019 (αρνητική προσωπική διαφορά) με τον νόμο Κατρούγκαλου. Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν και νέα αύξηση κατά μέσο όρο 40-50 ευρώ.

Ποιοι καθυστερούν

Οι δύσκολες περιπτώσεις επανυπολογισμού, όπως είναι οι συντάξεις με παράλληλη ασφάλιση, οι διεθνείς κ.ά. θα μείνουν πίσω για να μην μπλοκάρονται όλες οι καταβολές και θα πληρωθούν με καθυστέρηση μετά τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πρόκειται για ειδικές περιπτώσεις, όπως απασχολούμενοι συνταξιούχοι, συντάξεις λόγω θανάτου, όπου ο θανών απεβίωσε μετά τον Οκτώβριο του 2019, καθώς και περιπτώσεις δικαιούχων που απεβίωσαν, επίσης, μετά τον Οκτώβριο του 2019 και τα ποσά θα καταβληθούν στους κληρονόμους τους.

Οι έλεγχοι για αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο περίπλοκοι και γι' αυτό χρειάζεται σχετικά περισσότερος χρόνος. Πιο πίσω χρονικά θα μείνουν οι κληρονόμοι, για τους οποίους εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ειδική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων, όπως είχε συμβεί και με τα αναδρομικά του 11μήνου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.