ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από 5% η μείωση της ανεργίας την τελευταία 3ετία

15:15 - 18 Οκτ 2022 | Εργασιακά
Πάνω από 5% η μείωση της ανεργίας την τελευταία 3ετία
«Εν μέρει επιβεβαιώνονται οι καλές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε σήμερα (18/10) ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου.

Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε πως την τελευταία τριετία η ανεργία έχει μειωθεί πάνω από 5%, ενώ οι εξαγωγές στην Ελλάδα είναι στο 40%.

«Η ανεργία τα τελευταία 3 χρόνια έχει μειωθεί παραπάνω από 5 ποσοστιαίες μονάδες, είναι ακόμα σε υψηλά επίπεδα αλλά είναι η μεγαλύτερη μείωση που έχει παρατηρηθεί στο χώρο της ΕΕ. Οι ξένες άμεσες επενδύσεις είναι στο ψηλότερο επίπεδο νομίζω όσο έχουμε στατιστικά στοιχεία στην Ελλάδα τουλάχιστον από το ’60 και μετά σαν ποσοστό του ΑΕΠ. Ένα άλλο πολύ σημαντικό πράγμα είναι ότι βλέπουμε ότι το σύνολο των εξαγωγών μας, όχι μόνο εξαγωγές υπηρεσιών αλλά κυρίως είναι εξαγωγές αγαθών- βιομηχανικών αγαθών κυρίως-αυτή τη στιγμή οι εξαγωγές στην Ελλάδα έφτασαν στο 40% του ΑΕΠ. Να σας θυμίσω ότι πριν την κρίση ήμασταν γύρω στο 20% του ΑΕΠ, οπότε όλα αυτά τα πράγματα δείχνουν ότι είμαστε στην καλή κατεύθυνση» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τσακλόγλου.

Παράλληλα ο υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως στην Ελλάδα υπάρχουν δύο στατιστικές για την ανεργία η επίσημη της ΕΛΣΤΑΤ και του ΟΑΕΔ.

Ακόμη ανέφερε πως στα επιδόματα της μακροχρόνιας ανεργίας έχει μπει ένα εισοδηματικό κριτήριο.

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Τσακλόγλου δήλωσε ότι μπαίνει ένα πλαφόν κατ΄ αντιστοιχία με το πλαφόν που ισχύει για τις κύριες συντάξεις.

Επιπρόσθετα επισήμανε πως η παραγραφή οφειλών πάει από τα 20 στα 10 χρόνια.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η ψηφιακή κάρτα εργασίας λειτουργεί όπως θα έπρεπε να λειτουργεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.