ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργασία: Τελευταία θέση για την Ελλάδα στη χρήση ψηφιακών συσκευών

14:07 - 27 Ιουν 2023 | Εργασιακά
Εργασία: Τελευταία θέση για την Ελλάδα στη χρήση ψηφιακών συσκευών
Το 2022 σχεδόν το 30% των απασχολούμενων στην Ε.Ε ηλικίας 15-74 ετών ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές για ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εργασίας τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Συνολικά, περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες ανέφεραν τέτοια χρήση ψηφιακών συσκευών, ενώ το συγκεκριμένο ποσοστό κορυφώνεται και για τα δύο φύλα στην ηλικιακή ομάδα 30-44 (36% των εργαζομένων γυναικών χρησιμοποιούσαν ψηφιακές συσκευές για το μεγαλύτερο μέρος ή όλο τον χρόνο εργασίας τους, έναντι 29% των ανδρών), και στη συνέχεια μειώθηκε για τις ηλικίες 45-59 (31% για τις γυναίκες , 23% για τους άνδρες) και 60-74 (24% για τις γυναίκες, 19% για τους άνδρες).

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά για τα άτομα ηλικίας 15-74 ετών καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (47% των εργαζομένων), στην Ολλανδία και στη Σουηδία (41%). Ενώ τα χαμηλότερα καταγράφοντα στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

eurostat 1

Σύμφωνα με την Eurostat, στην ΕΕ συνολικά, το ποσοστό των εργαζομένων που χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές κατά τη διάρκεια ολόκληρου ή του μεγαλύτερου μέρους του χρόνου εργασίας τους αυξήθηκε ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσής τους, ανεξαρτήτως φύλου.

Μεταξύ των ατόμων με χαμηλό ή μεσαίο μορφωτικό επίπεδο, οι γυναίκες εμφάνισαν υψηλότερα ποσοστά από τους άνδρες. Έτσι, το 10% των γυναικών με χαμηλή εκπαίδευση περνούσαν όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εργασίας τους χρησιμοποιώντας ψηφιακές συσκευές, έναντι 8% των ανδρών.

eurostat 2

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.