ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Πάτρα- Προληπτικά εκκενώθηκαν σπίτια

08:15 - 17 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Πάτρα- Προληπτικά εκκενώθηκαν σπίτια
Μάχη με τις φλόγες, που ξέσπασαν μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής, έδωσαν μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα έσπευσαν στην περιοχή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την φωτιά που έκαψε την αγροτοδασική έκταση. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει πλέον οριοθετηθεί, έχει σχηματιστεί μία περίμετρος και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πλέον που να μπορεί να εξελιχθεί.

Για προληπτικούς λόγους έγινε εισήγηση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις για εκκένωση των πρώτων σπιτιών του οικισμού των Συχαινών μιας και το μέτωπο είχε επεκταθεί σε περίπου 3 χιλιόμετρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thebest.gr, στην ευρύτερη περιοχή απαγορεύθηκε η κυκλοφορία οχημάτων πολιτών, ενώ κοντά στο σχολείο της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί πολλά αυτοκίνητα και η Αστυνομία άδειασε το σημείο για να μπορούν να κυκλοφορήσουν τα πυροσβεστικά.

Η φωτιά έκαψε χορτοδασική έκταση, δάσος, ελιές, ενώ το μεγάλο στοίχημα ήταν να μη φτάσει η φωτιά σε σπίτια που απειλήθηκαν.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:37 - 17 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.