ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαγιορκίνης: Τάσεις σταθεροποίησης στην Αττική

18:21 - 09 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Μαγιορκίνης: Τάσεις σταθεροποίησης στην Αττική
Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή σημείωσε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρουσιάζει ήπιες αυξητικές τάσεις, πάνω από 400 την ημέρα, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων προσέγγισε τους 100, μαρτυρώντας την πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας. Ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται γώρω από ους πέντε (μόλις 1 σήμερα) με το μέσο όρο στους 5-6.

Σημαντικό είναι επίσης ότι παρουσιάζονται τάσεις σταθεροποίησης στην Αττική.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι ο πυρήνας της στρατηγικής παραμένει η κοινωνική απόσταση, η χρήση της μάσκας και η υγιεινή των χεριών. Με την τήρηση αυτών των μέτρων η επιδημία μπορεί να παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας χάρη στην προσπάθεια όλων. Χωρίς την προσπάθεια αυτή, η επιδημία μπορεί να μπει σε επιθετική φάση, όπως βλέπουμε να συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα των αντισωματικών θεραπειών, όπως αυτή που έλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και η οποία, όπωβς σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης , μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική όταν χορηγηθεί έγκαιρα. Ωστόσο, η διαθεσιμότητα των θεραπειών αυτών δεν θα είναι άμεση ούτε σε μεγάλες ποσότητες προς το παρόν.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:24 - 09 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.