ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέθυμνο: Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον

13:41 - 13 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ρέθυμνο: Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον
Με παρουσία συγγενών, τόσο του δράστη όσο και του θύματος και με πλήρη ανάληψη των κατηγοριών από τον 28χρονο κατηγορούμενο, ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, στο ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται πως η δολοφονία της βιολόγου, που είχε συγκλονίσει την Κρήτη το καλοκαίρι του 2019, πραγματοποιήθηκε ενώ βρισκόταν στα Χανιά όπου συμμετείχε σε επιστημονικό συνέδριο.

Η σορός της βρέθηκε σε στοά γερμανικού καταφυγίου του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, εκεί δηλαδή την είχε κρύψει μετά τη δολοφονία ο 28χρονος δράστης. Μετά και από την υπόδειξη του ίδιου του δράστη οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο επτά μέτρα κάτω από τη γη.

Οι συγγενείς της δολοφονημένης βιολόγου, συγκλονισμένοι όπως δήλωσαν, παρακολουθούν τη δίκη, με τους μάρτυρες να συνθέτουν τόσο την προσωπικότητα όσο και τη δράση του κατηγορουμένου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται είναι αυστηρά, με σωματικό έλεγχο σε όλους όσοι εισέρχονται στην αίθουσα εκδίκασης.

Πρόκειτα για μία εξωπαραγματική δολοφονία, όπως τη χαρακτήρισε η συνήγορος της οικογένειας του θύματος Βάσω Πανταζή, και όπως ενημέρωσε τόσο ο σύζυγος όσο και τα παιδιά της βιολόγου δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψουν στην Κρήτη και να παραστούν στην δίκη.

Συνήγοροι της οικογένειας της Αμερικανίδας βιολόγου αλλά και οι συγγενείς της εξέφρασαν την εκτίμησή τους για το γεγονός ότι μία ολόκληρη κοινωνία βοήθησε στις έρευνες για το εντοπισμό του θύματος.

Σημειώνεται πως λόγω και της ανάληψης όλων των κατηγοριών από τον κατηγορούμενο η διαδικασία της δίκης κυλάει με γρήγορους ρυθμούς και ενδέχεται σήμερα να ακολουθήσει η έκδοση της απόφασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.