ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο «καμπανάκι« από τα λύματα για τη Θεσσαλονίκη

10:57 - 01 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Νέο «καμπανάκι« από τα λύματα για τη Θεσσαλονίκη
Έντονα αυξητική καταγράφεται η ημερήσια τάση ανίχνευσης του SARS-CoV-2 στα λύματα της Θεσσαλονίκης, στην έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Οι τελευταίες αναλύσεις των δειγμάτων, που ελήφθησαν από τη Δευτέρα, δείχνουν σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου επιβεβαιώνοντας πως πλέον η πόλη εισέρχεται σε κόκκινο επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού, κι ενώ από τις 10 έως τις 28 Μαρτίου -με μικρές αυξομειώσεις μεταξύ των μετρήσεων- το ιικό φορτίο είχε σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα, χωρίς όμως να είχε διαφανεί τάση απότομης αύξησής του.

Συγκεκριμένα, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 29/03 και της Τρίτης 30/03 είναι:

- Αυξημένη κατά 61% σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων, της Παρασκευής 26/3 και της Κυριακής 28/3.
- Αυξημένη κατά 41% σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 22/3 και Τρίτης 23/3.

Όπως, εξάλλου, ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ στην έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της 30ης Μαρτίου, την εβδομάδα από 22 έως 28 Μαρτίου και σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη (15-21/03/) ο σχετικός ρυθμός έκκρισης του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε κατά μόλις 11%.

Στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ιδιαίτερα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση της Τετάρτης (31/3), λέγοντας πως εμφανίζει αύξηση κρουσμάτων και προανήγγειλε πως θα ταξιδέψει εκεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για να επιληφθεί της κατάστασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.