ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέντε ελληνικά νησιά στους τόπους που απειλούνται περισσότερο στην Ευρώπη

17:22 - 08 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Πέντε ελληνικά νησιά στους τόπους που απειλούνται περισσότερο στην Ευρώπη
"Πέντε Νησιά στο Νότιο Αιγαίο" (η Αμοργός, η Κίμωλος, τα Κύθηρα, η Σίκινος και η Τήνος) είναι επίσημα μέσα στα επτά μνημεία - τόπους που απειλούνται περισσότερο στην Ευρώπη, λόγω της εγκατάστασης βιομηχανικών ανεμογεννητριών, σύμφωνα με τη νέα λίστα της Europa Nostra.

Η Europa Nostra - η ευρωπαϊκή φωνή της κοινωνίας των πολιτών αφοσιωμένη στην πολιτιστική και φυσική κληρονομιά - και ο εταίρος της, το Ινστιτούτο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ανακοίνωσαν τις 12 πιο απειλούμενες περιοχές πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη που επιλέχθησαν για το Πρόγραμμα 7 Υπό Απειλή (7 MOST ENDANGERED) του 2021. Μεταξύ αυτών "Πέντε Νησιά στο Νότιο Αιγαίο" (η Αμοργός, η Κίμωλος, τα Κύθηρα, η Σίκινος και η Τήνος).

Η επιλογή έγινε με βάση την εξαιρετική σημασίας της εκάστοτε κληρονομιάς και την πολιτιστική αξία καθενός από τους τόπους καθώς και με βάση τον σοβαρό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν.

Το επίπεδο συμμετοχής των τοπικών κοινοτήτων και η δέσμευση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για τη διάσωση αυτών των τόπων θεωρήθηκαν ως σημαντικές προστιθέμενες αξίες.

Ένα άλλο κριτήριο επιλογής ήταν η δυνατότητα αυτών των τόπων να λειτουργήσουν ως καταλύτης για αειφόρο κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη για εντός των συγκεκριμένων τόπων αλλά και των ευρύτερων περιοχών τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:30 - 08 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.