ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την επόμενη εβδομάδα η τρίτη δόση στους ανοσοκατεσταλμένους- Ποιοι ακολουθούν

18:30 - 06 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε ανοσοκατεσταλμένους συμπολίτες μας.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (6/9) πως από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά ουσιαστικά η πρώτη φάση για τη χορήγηση τρίτης δόσης κατά του κορονοϊού στους Έλληνες πολίτες.

Προτεραιότητα παίρνουν φυσικά οι ανοσοκατεσταλμένοι, οι οποίοι με SMS την ερχόμενη Δευτέρα (13/9) θα ενημερωθούν ότι από την αμέσως επόμενη μέρα (14/9) θα μπορούν μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να κλείσουν το ραντεβού τους.

Στην 3η δόση του εμβολίου θα ακολουθήσουν τα άτομα άνω των 60 ετών και σε εκείνους που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας.

H προέδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κα. Μαρία Θεοδωρίδου, ανακοίνωσε τα παραπάνω και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα του εμβολιασμού των εφήβων 12-17 ετών.

Στην ηλικιακή αυτή ομάδα παρατηρείται ήδη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ήδη πριν ανοίξουν τα σχολεία. Στοιχεία από τις ΗΠΑ δείχνουν ότι οι νοσηλείες 10πλασιάστηκαν λόγω της επικράτησης Δέλτα. Επιπλέον οι ανεμβολίαστοι έφηβοι είχαν 10πλάσια πιθανότητα να νοσηλευτούν.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί είναι ο εμβολιασμός των εγκύων και η κα. Θεοδωρίδου είπε: "Η επικράτηση της Δέλτα υπαγορεύει συνεχείς υπενθυμίζεις για τον εμβολιασμό τους, όπως τόνισε η κ. Θεοδωρίδου. Ήδη έχουν νοσηλευτεί 29 έγκυες σε ΜΕΘ και 2 έχουν καταλήξει. Τα εμβόλια μπορούν να γίνονται καθ' όλη της διάρκεια της κύησης και έχουν αποδείξει την ασφάλειά τους".

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανακοίνωσε με τη σειρά του ότι την επόμενη Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της 3ης δόσης, αρχής γενομένης με τους ανοσοκατεσταλμένους.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, θα σταλεί sms σε όσους θα μπορούν την επομένη να μπουν στο σύστημα και να κλείσουν τα ραντεβού τους.

Ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε επίσης στα ποσοστά εμβολιασμού των νεραών ατόμων.

Πιο συγκεκριμένα:

- Οι 18-24 έχουν ήδη εμβολιαστεί σε ποσοστό 45,4% και με τα ραντεβού θα ανέβουμε στο 47%
- Οι 15-17 έχουν ήδη εμβολιαστεί σε ποσοστό 20% και με τα ραντεβού θα ανέβουμε στο 23,1%. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 74000 έφηβοι.
- Οι 12-14 έχουν ήδη εμβολιαστεί σε ποσοστό 9,6% και με τα ραντεβού θα ανέβουμε στο 11,5%. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 36500 παιδιά.

«Ο πληθυσμός έχει ενημερωθεί αρκετά για τον εμβολιασμό των παιδιών. Το επόμενο διάστημα είναι πιθανόν να ενταθεί η ενημέρωση απευθείας στα παιδιά», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:03 - 06 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.