ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεπέρασε το 90% η πληρότητα των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα

18:37 - 30 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Ξεπέρασε το 90% η πληρότητα των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα
Πολύ άσχημη κρίνεται η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα, όπου η πανδημία του κορονοϊού κάνει και πάλι ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της, ασκώντας μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα ξεπέρασε το 90%, ανακοίνωσε την Πέμπτη (30/9) η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα κρούσματα στα παιδιά και τους μαθητές είναι «καθρέφτης» κάθε κοινότητας και κάλεσε όλους να εμβολιασθούν, καθώς υπάρχει μεγάλη ενδοοικογενειακή μετάδοση. 

H Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό παρουσιάζει γενικώς μια ελαφρώς πτωτική τάση, με εξαίρεση όμως τους συμπολίτες μας ηλικίας 55-64 ετών.

«Να πείσουμε έναν – έναν τους συμπολίτες μας άνω των 50 να εμβολιαστούν. Ο χειμώνας κοντεύει και πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν εμβολιαστούν θα νοσήσουν και ίσως θα κινδυνεύσουν», είπε στην συνέχεια. 



O επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι την τελευταία εβδομάδα η επιδημία παρουσιάζει μικρή επιδείνωση. Στην Ελλάδα βρίσκεται για 5η συνεχή εβδομάδα σε φάση συρρίκνωσης, ωστόσο με την πτώση της θερμοκρασίας σε περιοχές της Β. Ελλάδας σε συνδυασμό με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:58 - 30 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.