ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετακίνητη η Κεραμέως: Ο νόμος για την αξιολόγηση θα εφαρμοστεί

09:01 - 22 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Αμετακίνητη η Κεραμέως: Ο νόμος για την αξιολόγηση θα εφαρμοστεί
Ξεκάθαρη ότι ο νόμος για τη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα εφαρμοστεί κανονικά παρά τις αντιρρήσεις εμφανίστηκε για άλλη μια φορά η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην «Καθημερινή».

Η υπουργός Παιδείας έστειλε σαφές μήνυμα μέσω της εφημερίδας προς τους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς μετά την απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας να αποστείλει έτοιμο κείμενο για την αξιολόγηση στους συλλόγους διδασκόντων.

Όπως ξεκαθαρίζει, η υποβολή μη εξατομικευμένου κειμένου, συνιστά παραβίαση του κανονιστικού πλαισίου και της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης.

Μάλιστα, σημειώνει ότι για κάθε παράβαση της απόφασης έχει οριστεί ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Παράλληλα, η υπουργός ξεκαθαρίζει ότι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των σχολικών μονάδων συνιστά ταυτόχρονα βασική προϋπόθεση για τη συνολική αναβάθμιση των σχολείων και αυτονόητη απαίτηση της κοινωνίας και των σύγχρονων εκπαιδευτικών συστημάτων.

Όπως λέει, δεν πρόκειται για καινοτομία της Ελλάδας, καθώς στις περισσότερες χώρες ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αξιολόγηση αποτελεί πάγια πρακτική δοκιμασμένη και πετυχημένη που εφαρμόζεται πάνω από 30 χρόνια σε ορισμένα κράτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.