ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαθέσιμη ενισχυτική δόση για όσους έκαναν J&J-Ισχυρή σύσταση για αντιγριπικό

18:34 - 26 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Στις 5 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου όσοι έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο να μπορούν να κάνουν ενισχυτική δόση.

Προϋπόθεση είναι να έχουν περάσει τουλάχιστον δυο μήνες από τη χορήγηση της πρώτης (και μοναδικής) δόσης.

Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κάνουν ενισχυτική δόση με Johnson & Johnson ή να επιλέξουν mRNA εμβόλιο, αρχικά της Pfizer και αργότερα της Moderna.

Οπως είπε η Μαρία Θεοδωρίδου εξετάζεται το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να κάνουν τρίτη δόση όσοι είναι κάτω των 50. «Θα έχετε πληροφόρηση σύντομα από την επιτροπή», είπε.

H κα. Θεοδωρίδου επανέλαβε επίσης την έκκλησή της στον κόσμο να εμβολιαστεί και με το αντιγριπικό εμβόλιο. Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αν κάποιος μολυνθεί ταυτόχρονα από τον ιό της γρίπης και τον κορονοϊό.

«Το ποσοστό εμβολιασμένων, η συμπεριφορά μας και οι καιρικές συνθήκες, θα καθορίσουν τη νοσηρότητα στην κοινότητα το επόμενο διάστημα», ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Αναφερόμενη στην κυκλοφορία του ιού της γρίπης και της covid-19, είπε ότι αυξάνει τη θνητότητα κατά 20% η συνλοίμωξη γρίπης και covid-19, σύμφωνα με μελέτη από την Μ. Βρετανία.

Σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 1 εκατ. δόσεις. Αναφερόμενη δε στα μικρά ποσοστά εμβολιασμού με το εμβόλιο της γρίπης σε εγκύους, περίπου 5.000, σε παχύσαρκους περίπου 4.000 και σε υγειονομικούς περίπου 20.000, η κυρία Θεοδωρίδου επισήμανε ότι το μήνυμα του αυξημένου κινδύνου για ορισμένες ομάδες ευάλωτων ομάδων δεν πρέπει να έχει φτάσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:24 - 26 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.