ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαχείριση αποβλήτων: Θεσπίζεται νέα ανεξάρτητη αρχή ελέγχου κοστολόγησης

15:19 - 07 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Διαχείριση αποβλήτων: Θεσπίζεται νέα ανεξάρτητη αρχή ελέγχου κοστολόγησης
Τη δημιουργία στην Ελλάδα, εντός του 2022, μιας Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της κοστολόγησης για τη διαχείριση των αποβλήτων προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας Μανώλης Γραφάκος.

Μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σχετικά με τις προκλήσεις της κυκλικής Οικονομίας και της βιώσιμης συσκευασίας, σημείωσε ακόμα ότι θα παρθούν οι καλύτερες πρακτικές από το εξωτερικό.

«Αυτός είναι ο ρυθμιστής που θα δημιουργήσει την εμπιστοσύνη που απαιτείται» είπε, ενώ υπογράμμισε ότι «είμαστε ένα βήμα πριν την επίτευξη ιστορικής συμφωνίας με την ΕΕ η οποία λέει ότι οι μονάδες αναγκαίες για τη χώρα θα τύχουν χρηματοδότησης και την επόμενη περίοδο, αρκεί να εξυπηρετούν την κυκλική Οικονομία. Όχι μόνο θα χρηματοδοτηθούν αυτές που θα γίνουν, αλλά και αυτές που ήδη σχεδιάζονται. Μιλάμε για μια πλήρη αλλαγή σελίδας».

Όπως είπε, μεταξύ άλλων: «Δεν υπήρχε προοπτική χρηματοδότησης για τη χώρα και έπρεπε να προχωρήσουμε. Λειτουργούν σήμερα 5 Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων και έχουν ήδη δημοπρατηθεί πάνω από 25». Έκανε δε λόγο για επίτευξη, έως το 2030, ποσοστού διαχείρισης - υγειονομικής ταφής αποβλήτων, πάνω από 10%.

«Να δουλέψουμε γύρω από τη λέξη εμπιστοσύνη. Με βάση αυτήν λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα διεθνώς. Να πειστεί ο πολίτης ότι τα χρήματα που πληρώνει για την κυκλική οικονομία θα πιάσουν τόπο. Θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε και αυτό θα πρέπει να το πληρώσουμε παραπάνω» ανέφερε ακόμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.