ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκη Λιγνάδη: Ενοχή για τρεις βιασμούς προτείνει ο εισαγγελέας

12:40 - 29 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Δίκη Λιγνάδη: Ενοχή για τρεις βιασμούς προτείνει ο εισαγγελέας
«Καταπέλτης» για τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν ο εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, καθώς την Τετάρτη (29/6) πρότεινε την ενοχή του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για τρεις από τους τρεις από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται.

Για την πράξη σε βάρος του 4ου καταγγέλλοντα ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος λόγω αμφιβολιών, καθώς δεν παρέστη στο δικαστήριο για να καταθέσει.

«Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλο, καταγωγή και στάτους κοινωνικό. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί την διάπραξη των εγκλημάτων. Τα συγκεκριμένα θύματα λόγω και της ανηλικότητάς τους, της καταγωγής και της οικογενειακής τους κατάστασης ήταν ο εύκολος στόχος του κατηγορούμενου, καθώς διασφάλιζε τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη του κατηγορούμενου δεν αναιρούν την ανάγκη για ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής», σημείωσε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Σε άλλο σημείο επεσήμανε ότι «κοινός παρανομαστής είναι ο δόλος για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές. Κοινό χαρακτηριστικό των παθόντων ήταν η ανηθικότητα και το μη υποστηρικτικό περιβάλλον τους. Καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε επαγγελματική εξέλιξη λόγω των γνωριμιών του».

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, τόνισε ότι δεν υπήρχε καμία σκευωρία ή πλεκτάνη σε βάρος του, αλλά ακόμα και αν γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του κατά τον εισαγγελέα, δεν είναι αρκετός. «Δεν προκύπτει τέτοια κόντρα με το ΣΕΗ που να οδηγήσει στις κατηγορία. Δεν προέκυψε οργανωμένο σχέδιο για να στραφούν κατά της υπουργού πολιτισμού η οποία ουδέποτε έκανε αναφορά σε σκευωρία», είπε, επισημαίνοντας ότι ο κατηγορούμενος δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν δύο από τους τέσσερις καταγγέλλοντες, οι οποίοι άκουγαν δακρυσμένοι την εισαγγελική αγόρευση.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο Βασίλης Κ., ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του κ. Λιγνάδη, η οποία όμως έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.