ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποινική δίωξη σε προπονητή taekwondo για βιασμό ανήλικων αθλητριών

17:43 - 22 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Ποινική δίωξη σε προπονητή taekwondo για βιασμό ανήλικων αθλητριών
Ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή αντιμέτωπος με σωρεία κατηγοριών θα οδηγηθεί την Παρασκευή 44χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών που συνελήφθη έπειτα από ένταλμα που βγήκε σε βάρος μετά την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών επί σειρά ετών.

Ο προπονητής taekwondo κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά πέντε κορίτσια, ανήλικα κατά τον χρόνο των πράξεων, στον χώρο της σχολής πολεμικών τεχνών που διατηρούσε στην Ηλιούπολη.

Σε βάρος του προπονητή ασκήθηκε ποινική δίωξη και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε από το τμήμα ανηλίκων της ασφαλείας, ο 44χρονος από το 2009 έως και το 2020 ενήργησε γενετήσιες πράξεις εις βάρος τουλάχιστον 5 ανηλίκων τότε κοριτσιών ηλικίας από 12-16 ετών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πώς προσέγγιζε τα θύματά του

Ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την θέση του, προσέγγιζε τις ανήλικες και αφού εκθείαζε τις ικανότητες τους στο άθλημα, τις έπειθε να ακολουθήσουν το αγωνιστικό τμήμα, προκειμένου να έχουν πολύωρες ατομικές προπονήσεις μαζί του.

Στην συνέχεια και αφού τις έπειθε, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις μαζί τους είτε στον χώρο του γυμναστηρίου είτε στο σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Από την έρευνα των αστυνομικών στο χώρο της σχολής αλλά και σε ένα βοηθητικό χώρο που εκεί φαίνεται πως βίαζε τις ανήλικες, εντοπίστηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, 2 τάμπλετ, 3 λάπτοπ, 1 σκληρός δίσκος και 1 κάρτα μνήμης.

Τον διαγράφει η ομοσπονδία taekwondo

Η ομοσπονδία taekwondo εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την είδηση, τονίζοντας, πάντως, ότι δεν έχει δεχτεί κάποια σχετική καταγγελία.

Παράλληλα, προχωρά στη διαγραφή του από τις τάξεις της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του ταεκβοντό συνελήφθη επειδή φέρεται παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στο σύλλογό του. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης.

Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας, ένα παραβατικό στοιχείο.

Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί. Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές όχι μόνο στο ταεκβοντό και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας.

Θα είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί. Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση ης ΕΛΟΤ θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Παράλληλα θα ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, τον οποίο η ΕΛΟΤ θα φροντίσει να τον διαγράψει από τις τάξεις της».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.