ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλήνια θλίψη για το θάνατο του Γ.Ιωαννίδη-Την Παρασκευή η κηδεία

21:01 - 04 Οκτ 2023 | Ειδήσεις
Πανελλήνια θλίψη για το θάνατο του Γ.Ιωαννίδη-Την Παρασκευή η κηδεία
Με θλίψη αποχαιρετούν τον σπουδαίο προπονητή μπάσκετ και πρώην υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, πλήθος κόσμου από την αθλητική και μη κοινότητα, αλλά και από τον πολιτικό χώρο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από μάχη με προβλήματα υγείας, από τα οποία ταλαιπωρούταν τα τελευταία χρόνια.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή (6/10, 17:00) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.

Παραμονή της ταφής (5/10, 12:00) θα πραγματοποιηθεί η επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «Ξανθό» συγγενείς, φίλοι και γενικά άνθρωποι του αθλητισμού, που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για την εξόδιο ακολουθία.

Συγκινούν τα μηνύματα για την απώλειά του

Το δικό του μήνυμα για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη έστειλε με τη σειρά του και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέσω σχετικής ανάρτησης στο Facebook, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Με θλίψη αποχαιρετώ τον Γιάννη Ιωαννίδη. Τον παλαιό βουλευτή και υπουργό της παράταξής μας, αλλά και τον αθλητή και προπονητή που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Ο θρυλικός «ξανθός» έχασε, δυστυχώς, την πιο μεγάλη μάχη. Θα διεκδικεί, όμως, πάντα τη «ρεβάνς» στη μνήμη όλων μας. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

 

Σε μήνυμά του στα social media ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει:

«Στη δική μου γενιά έφτασε ο απόηχος ενός προπονητή που άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ για πάντα.

Στη φωτογραφία, δύο θρυλικοί παίκτες, κι ανάμεσά τους ο θρύλος που έπαιζε από τον πάγκο.

Αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη».

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνει:

«Ο ''ξανθός'' του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης συνέδεσε το όνομα του με τις χρυσές στιγμές του αθλήματος κάνοντας ολόκληρες γενιές Ελλήνων να το αγαπήσουν.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Σε ανακοίνωσή του για το θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνει τα εξής:

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε μια κορυφαία προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ και συνολικά του αθλητισμού, που συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες ελληνικών ομάδων, ιδιαίτερα του Άρη της δεκαετίας του ‘80.

Με το αγωνιστικό του πνεύμα, το πάθος και τον “εκρηκτικό” του χαρακτήρα, ο “Ξανθός” άφησε το δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα στο χώρο του αθλητισμού και κυρίως της προπονητικής, καταφέρνοντας να γίνει ο προπονητής με τα περισσότερα πρωταθλήματα Ελλάδας στο μπάσκετ.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

Συλληπητήρια δήλωση έκανε και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και πρώην καλαθοσφαιριστής Γιάννης Σγουρός λέγοντας:

«Με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του αγαπημένου μου φίλου και συνοδοιπόρου για πάρα πολλά χρόνια στον αθλητισμό της Ελλάδας Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο Γιάννης εκτός από σπουδαίος προπονητής και αθλητής πρόσφερε στην Ελλάδα και ως βουλευτής αλλά από τη θέση του Υφυπουργού αθλητισμού.

Ως προπονητής ήταν ο δημιουργός του μεγάλου Άρη της δεκαετίας του 80’ και αυτός που με την κάθοδο του στην Αθήνα και τον Πειραιά σηματοδότησε την αναγέννηση του μπασκετικού Ολυμπιακού στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 90’.

Υπήρξε, επίσης, προπονητής της ΑΕΚ με την οποία έφτασε στον τελικό της Euroleague. Ήταν, επίσης, ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μπάσκετ σε δύο περιόδους (1980-1981, 2002-2003).

Στον πολιτικό στίβο ήταν βουλευτής Θεσσαλονίκης από το 2004 έως το 2015 και υφυπουργός Αθλητισμού με δύο θητείες (2007-2009, 2012-2013).

Τον Γιάννη Ιωαννίδη τον γνώρισα στα ανοιχτά γήπεδα της ΧΑΝΘ εγώ ως νέος αθλητής κι εκείνος ως μπασκετικό ίνδαλμα. Βρεθήκαμε σε επίπεδο αθλητισμού, στην πολιτική και μας έδενε πάντα μια ειλικρινής και βαθιά σχέση και φιλία.

Καλό ταξίδι φίλε αγαπημένε Γιάννη».

Toν αποχαιρετούν και οι αθλητικοί σύλλογοι

Η οικογένεια του Άρη θρηνεί την απώλεια του μεγάλου Γιάννη Ιωαννίδη, σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΠΑΕ ΆΡΗΣ

Ο «Ξανθός», που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από «μάχη» με προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια, συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του Άρη, του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ, τη δεκαετία του ’80, που έβαλε το άθλημα στα σπίτια όλης της Ελλάδας.

Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι τεράστια, όχι μόνο για τον Σύλλογό μας, αλλά και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης –μεταξύ άλλων- διετέλεσε προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ, του Ολυμπιακού, της Α.Ε.Κ., ενώ υπήρξε και υφυπουργός Αθλητισμού.

Η ΠΑΕ Άρης εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Καλό ταξίδι Γιάννη Ιωαννίδη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει...

 

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

«Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ιωαννίδης, ένας από τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ του ελληνικου μπάσκετ. Με προσφορά σαν παίκτης, προπονητής και ομοσπονδιακος τεχνικός για περισσότερα από 45 χρόνια και ενεργή συμμετοχή στην πολιτική σκηνή από το 2004 και μετά.

Μαθημένος στις μεγάλες μάχες και τις τεράστιες νίκες, έμελλε να υποστεί την τελευταία του ήττα, δυστυχώς, μακρια απο τα λατρεμένα του “παρκέ”…

Όμως ο άνθρωπος φεύγει και χάνεται, μόνον όταν ξεχαστεί. Και το αποτύπωμα του “ξανθού” στην κοινωνία και τον αθλητισμό θα μείνει ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γιούλα και την λατρεμένη τους κόρη Θεοδώρα-Ελένη».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός τον αποχαιρέτησε επίσης, τονίζοντας πως έγραψε ιστορία με «χρυσά» γράμμα στο τμήμα μπάσκετ της ομάδας.

«Με το ταλέντο σου, το πάθος σου, την προσωπικότητά σου, την αφοσίωση και την σκληρή δουλειά σου ως προπονητής άλλαξες την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Η τεράστια προσφορά σου στον Ολυμπιακό και τον ελληνικό αθλητισμό δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Σε ευχαριστούμε για όλα και θα σε θυμόμαστε για πάντα...

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιάννη Ιωαννίδη».

Παράλληλα, τα συλληπητήρια της εξέφρασε και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και ο πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος.

Τον μεγάλο της αντίπαλο πάνω στο παρκέ αποχαιρέτησε και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γράφοντας:

«Καλό ταξίδι Γιάννη Ιωαννίδη. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του 'Ξανθού' του ελληνικού μπάσκετ, που υπηρέτησε τον αθλητισμό από διάφορες θέσεις και υπήρξε μεγάλος αντίπαλος της ομάδας μας πάνω στο παρκέ.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Τέλος, ο Νίκος Γκάλης τον αποχαιρέτησε μέσα από μία συγκινητική ανάρτηση, στην οποία αναφέρει:

«Έφυγε ο Γιάννης... Ένας σπουδαίος δάσκαλος για το μπάσκετ, ένας πετυχημένος επαγγελματίας, ένας Νικητής.

Ζήσαμε μαζί απίστευτες στιγμές χαράς αλλά και κάποιες λιγότερες στιγμές λύπης. Νιώθω ότι έφυγε ένας δικός μου άνθρωπος, ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μου, ένας μεγάλος μου αδερφός.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, η παρακαταθήκη του Γιάννη Ιωαννίδη στην κοινωνία μας είναι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του ένας Πρωταθλητής.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, καλό ταξίδι φίλε μου...», γραφει χαρακτηριστικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:05 - 04 Οκτ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.