ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Meteo: Προειδοποίηση για χαλάζι και κύματα άνω των 4 μέτρων

19:57 - 03 Νοε 2023 | Ειδήσεις
Meteo: Προειδοποίηση για χαλάζι και κύματα άνω των 4 μέτρων
Την προσοχή των πολιτών εφιστά το Meteo σε νεότερη ενημέρωση σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν τη χώρα μας τις επόμενες ώρες.

Επιπρόσθετα από όσα ανακοίνωσε νωρίτερα η ΕΜΥ, το meteo κάνει λόγο για χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, που θα φέρουν μεγάλα κύματα στις θάλασσες.

Xαλαζοπτώσεις με πιθανότητα για χαλάζι μεγάλου μεγέθους

Σύμφωνα με το meteo, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (03/11) αναμένονται χαλαζοπτώσεις με πιθανότητα για χαλάζι σχετικά μεγάλου μεγέθους, στα βόρεια Επτάνησα και την Ήπειρο και το Σάββατο (04/11) σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας και σε νησιωτικά τμήματα του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων κατά τα τρίωρα 05:00-08:00, 11:00-14:00 και 14:00-17:00 του Σαββάτου.

καιροσ1

καιρος2

καιρος3

Ακόμη, αναμένεται κυματισμός με σημαντικό ύψος κύματος άνω των 4 μέτρων το Σάββατο στο βόρειο Αιγαίο, λόγω των θυελλωδών νοτίων ανέμων, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

καιροσ 4

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Νωρίτερα, το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ σημείωνε ότι η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από τις απογευματινές ώρες σήμερα Παρασκευή έως και το μεσημέρι της Κυριακής (5/11). Θα υπάρξουν  ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια με επέκταση των φαινομένων στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα καιν οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:03 - 03 Νοε 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.