ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΑΤ χτύπησαν δημοσιογράφο του Αθήνα 9.84

20:32 - 08 Μαρ 2024 | Ειδήσεις
ΜΑΤ χτύπησαν δημοσιογράφο του Αθήνα 9.84
Απρόκλητη επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ δέχθηκε ο δημοσιογράφος του Αθήνα 9.84 Σπύρος Χαλικιάς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου την Παρασκευή (8/3).

Ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και θα υποβληθεί σε αξονική θώρακος, λεκάνης – ισχίων, ωμού , βραχιονίου , γόνατος κ.α.

Ευτυχώς, δεν φέρει τραύματα στο κεφάλι καθώς φορούσε την προστατευτική μάσκα.

Ο Σπύρος Χαλικιάς κάλυπτε από το πρωί τις συγκεντρώσεις και τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

Εντυπωσιακό συλλαλητήριο αλλά και επεισόδια

Χιλιάδες φοιτητές από όλη την Ελλάδα, 17.000 σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο που είχε κεντρικό σύνθημα: «Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία. Δωρεάν σπουδές». Με μια εντυπωσιακή πορεία οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι τη Βουλή. Στη διαδήλωση συμμετείχαν επίσης καθηγητές , ακαδημαικοί, σωματεία εκπαιδευτικών, μαθητές και μαθήτριες, εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες.

Δυστυχώς, σημειώθηκαν όμως και επεισόδια, με οκτώ τραυματίες διαδηλωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ανάμεσά τους και ένας τραυματίας με ιδιωτικό μέσο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γεννηματάς. Οι τραυματίες έχουν τραύματα κεφαλής από θλον όργανο και υποβλήθηκαν σε ακτινολογικό έλεγχο και εξετάσεις από νευροχειρουργούς.

Εκατοντάδες διαδηλωτές παρέμειναν συγκεντρωμένοι στην Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης και της ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:33 - 08 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.