ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

IRC: Η κλιματική αλλαγή θα επιτείνει τις ανθρωπιστικές κρίσεις

13:09 - 14 Δεκ 2022 | Περιβάλλον
IRC: Η κλιματική αλλαγή θα επιτείνει τις ανθρωπιστικές κρίσεις
Αυξανόμενη ένταση θα καταγράψουν οι ανθρωπιστικές κρίσεις σε όλον τον κόσμο το 2023, λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ΜΚΟ, International Rescue Committee (IRC).

Πιο συγκεκριμένα, η IRC στην έκθεσή της υπογράμμισε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια εκτοξεύθηκε την τελευταία δεκαετία, πλησιάζοντας τα 339,2 εκατομμύρια, έναντι 81 εκατομμυρίων το 2014.

Η κλιματική αλλαγή είναι μεταξύ των βασικών παραγόντων που επιτείνουν τις ανθρωπιστικές έκτακτες ανάγκες με την Αϊτή και το Αφγανιστάν να βρίσκονται στο επίκεντρο των ανησυχιών.

«Το 2022 έδειξε ότι ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής στην επιδείνωση των παγκόσμιων ανθρωπιστικών κρίσεων είναι αναμφισβήτητος», επεσήμανε η έκθεση της ΜΚΟ με τίτλο «Emergency Watchlist 2023».

Ανάγκη για επενδύσεις

Η IRC επίσης σημείωσε την ανάγκη να γίνουν «επενδύσεις για την πρόληψη της κλιματικής αλλαγής και για τον μετριασμό» των επιπτώσεών της.

«Οι δωρητές αδυνατούν να ανταποκριθούν» στις ανάγκες, υπογράμμισε η έκθεση, τονίζοντας ότι «το αποτέλεσμα είναι ότι κοινότητες που επηρεάζονται από την κρίση δεν καταφέρνουν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες τις οποίες έχουν ανάγκη για να επιβιώσουν, να ανακάμψουν και να ανοικοδομήσουν».

Η έκθεση τόνισε τέλος ότι το 2022 αυξήθηκε σε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.