• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:43 - 13 Μάι 2010

Κάλυψη ελληνικών τραπεζών από Credit Suisse

Την κάλυψη 8 τραπεζών  στην Ελλάδα ξεκίνησε η Credit Suisse. Σημειώνει πως είναι μία χώρα που προτιμά λιγότερο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες λόγω του δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Οι μεγάλες τράπεζες στην Ελλάδα είναι κερδοφόρες και καλά κεφαλαιοποιημένες με τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις να είναι στο 120% και τις αποτιμήσεις να είναι τώρα ελκυστικές μετά και την σημαντική υποχώρηση των τιμών.

Ωστόσο υπάρχουν 4 ρίσκα και ανάμεσα σε αυτά τοποθετεί ο οίκος και την αναδιάρθρωση του χρέους με μείωση 30% που θα μπορούσε να μειώσει την κεφαλαιακή επάρκεια. Κίνδυνος υπάρχει και από την ύφεση που αναμένει η κυβέρνηση, από την φυγή καταθέσεων.

Σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς έχει δώσει μόνο για την Τράπεζα Κύπρου και δίνει τιμή στόχο τα 5,6 ευρώ. Ουδέτερη σύσταση δίνει για τις Εθνική Τράπεζα και Eurobank με τιμές στόχους τα 11,5 ευρώ και 5,9 ευρώ αντίστοιχα. Σύσταση τώρα υποαπόδοσης έχει δώσει για τις υπόλοιπες. Πιο συγκεκριμένα για τις Alpha Bank με τιμή στόχο τα 4,2 ευρώ, Τράπεζα Πειραιώς με τιμή στόχο τα 4,7 ευρώ, ΑΤΕ Bank με τιμή στόχο 1 ευρώ, Emporiki Bank με τιμή στόχο τα 2,7 ευρώ και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με τιμή στόχο τα 2,8 ευρώ.