• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:31 - 29 Σεπ 2016

Νέος νόμος για τις αναδιαρθρώσεις δανείων από τις τράπεζες

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα, ο ΓΔ έκλεισε με μικρά κέρδη. Για μια ακόμα συνεδρίαση το επενδυτικό ενδιαφέρον παρέμεινε περιορισμένο με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει απώλειες 1,4%. Απώλειες 2,6% για την Alpha και 2,1% για τη Eurobank. Στον αντίποδα, κέρδη 2,6% για την ΜΥΤΙΛ και 2,5% για τον ΟΠΑΠ. Η σημερινή συνεδρίαση δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερα κέρδη.

Οικονομία: Απορρίπτει και πάλι τη συζήτηση για το χρέος η Γερμανία

Σε σχόλιό του για την Ελλάδα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει λόγος για μέτρα ανακούφισης του χρέους καθώς εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Οι δηλώσεις αυτές προκαλούν την αντίδραση της ελληνικής πλευράς η οποία υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να συνεχίσει να στηρίζει το πρόγραμμα διάσωσης.

Τράπεζες: Νέος νόμος για τη νομική προστασία των Διοικήσεων σε περίπτωση αναδιάρθρωσης χρέους

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο νέος νόμος θα προσφέρει προστασία στα τραπεζικά στελέχη σε περίπτωση αναδιάρθρωσης χρεών, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι συγκρούσεις συμφερόντων. Τα προαπαιτούμενα του νέου νόμου για αναδιάρθρωση χρέους είναι: 1. Υποβολή σχεδίου αναδιάρθρωσης που θα επιβεβαιώνει ότι ο δανειστής μπορεί να ανακάμψει, 2. το πλάνο αναδιάρθρωσης να έχει εγκριθεί από τρία τουλάχιστον τραπεζικά στελέχη, 3. λεπτομερείς έλεγχοι για να αποφευχθούν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των μελών της τράπεζας και της επιχείρησης και 4. τα τραπεζικά στελέχη θα είναι υπεύθυνα να πραγματοποιήσουν το δικό τους οικονομοτεχνικό έλεγχο.