• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Η επενδυτική... καραντίνα του Χ.Α. και το διεθνές bull market
08:44 - 04 Οκτ 2017

Η επενδυτική... καραντίνα του Χ.Α. και το διεθνές bull market

Νέα μείωση της ημερήσιας αξίας συναλλαγών χθες στο Χ.Α. καθώς ο τζίρος έπεσε στα 41,97 εκατ. ευρώ, παραπέμποντας σε ημέρες καλοκαιρινής ραστώνης και Αυγούστου!  

Είναι σαφές ότι το Χ.Α. εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια ιδιότυπη επενδυτική… καραντίνα, απέχοντας ουσιαστικά από τα διεθνή τεκταινόμενα των αγορών, χάνοντας εύλογα και όλη την ανοδική… αύρα και το momentum!!

Σε μια συγκυρία όπου σχεδόν σύσσωμη η παγκόσμια χρηματιστηριακή κοινότητα κινείται σε νέα ιστορικά υψηλά, το Χ.Α. παραμένει εγκλωβισμένο στην εσωστρέφεια και στα χωρίς τέλος προβλήματα της οικονομίας και του τραπεζικού κλάδου.

Ο δείκτης Dax που χθες είχε αργία, έκλεισε τη Δευτέρα πάνω από τις 12.900 μονάδες με νέο ιστορικό ρεκόρ, ενώ χθες ο Dow Jones με κλείσιμο στις 22.641,67 μονάδες, πέτυχε νέο ιστορικό ρεκόρ! Νέα ιστορικά ρεκόρ πέτυχαν και οι S&P 500 και Nasdaq!

Παράλληλα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,2% στις 390,72 μονάδες, συμπληρώνοντας εννέα διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις!

Παρά τα γεωπολιτικά ή άλλα προβλήματα λοιπόν, παρά τα τρομοκρατικά χτυπήματα και όλα τα υπόλοιπα όπως Brexit, Ισπανική κρίση, κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο κ.λπ. είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η παγκόσμια ρευστότητα συνεχίζει να έλκεται από τα χρηματιστήρια και τις μετοχές, καθώς δεν υπάρχει καλύτερη και πιο συμφέρουσα εναλλακτική επένδυσης.

Δυστυχώς, το Χ.Α. δεν καρπώνεται σχεδόν τίποτα από το ακάθεκτο, ανθεκτικό και μακροχρόνιο διεθνές bull market…