• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ο Ταγιάνι... απολογήθηκε και στα ελληνικά: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας
09:59 - 27 Ιαν 2017

Ο Ταγιάνι... απολογήθηκε και στα ελληνικά: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας

Οριστικό τέλος στη θύελλα που προκλήθηκε από δηλώσεις που είχε κάνει το παρελθόν για τα Σκόπια και τον Μέγα Αλέξανδρο, ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο Ταγιάνι εμφανίζεται σε παλιότερο βίντεο να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» και τον Μ. Αλέξανδρο, απόγονο των Σκοπιανών.

Η διαρροή των συγκεκριμένων δηλώσεων προκάλεσε αντιδράσεις και ο Ταγιάνι αναγκάστηκε να κάνει γραπτή δήλωση, στην οποία αναφέρει πως δέχεται για τα Σκόπια μόνο την ονομασία ΠΓΔΜ.

Το πρωί της Παρασκευής θέλησε να κλείσει για τα καλά το συγκεκριμένο "δύσκολο" γι` αυτόν κεφάλαιο με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, η οποία μάλιστα έγινε στα ελληνικά!

"Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης", έγραψε.

Τελευταία τροποποίηση στις 27/01/2017 - 10:04