• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
22:10 - 02 Απρ 2017

Βενεζουέλα-γκέιτ;

Μπορεί η κυβέρνηση και τα πρωτοπαλίκαρά της να απαντούν πλέον σε όλα με μία θεωρια συνωμοσίας ή μία εξεταστική επιτροπή, όμως φαίνεται πως κάποιες υποθέσεις είναι ανοιχτές πληγές για το στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού και δεν θα πρέπει να αποκλείονται άλλες εξελίξεις.   

Μία από αυτές είναι η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς της Βενειζουέλας, η οποία πιθανολογείται βασίμως ότι είχε (έχει;) πολλές πτυχές αφώτιστες.

Ο Ελεύθερος Τύπος αποκάλυψε την Κυριακή ότι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε δικαιολογήσει το ταξίδι του στη Βενεζουέλα υποστηρίζοντας πως μετέβη το 2013 στο Καράκας ως διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα για «τη διερεύνηση της αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας», είχε συναντήσεις με τον επιχειρηματία και φίλο του καθεστώτος της Βενεζουέλας Μαχέντ Χαλίλ. Σύφωνα με το δημοσίευμα διέμεινε και στο πολυτελές ξενοδοχείο του ομίλου του στο νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική.

Πέραν των ανακοινώσεων από την ΝΔ και τις απαντήσεις του Ν. Παππά, το θέμα φέρνει στην Βουλή με ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ρωτά τον κ. Τσίπρα αν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τα στοιχεία του δημοσιεύματος καθώς και για «την τυχόν συνέχεια των επαφών αυτών μετά τον Ιανουάριο του 2015».

Τελευταία τροποποίηση στις 03/04/2017 - 00:34