• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σαββόπουλος, Άσιμος και Ριάνα... κόπηκαν από τα βιβλία των θρησκευτικών
17:35 - 28 Ιουν 2017

Σαββόπουλος, Άσιμος και Ριάνα... κόπηκαν από τα βιβλία των θρησκευτικών

Στο πλαίσιο των απαιτήσεων της ελληνικής εκκλησίας για τα νέα βιβλία των θρησκευτικών στα σχολεία υπήρξαν αρκετές... περικοπές, με τις κυριότερες να αφορούν τους στίχους ορισμένων τραγουδιών, που χρησιμοποιούνταν για να γίνει πιο εύπεπτο το μάθημα για τους μαθητές.

Όπως έγινε γνωστό καταργήθηκαν τελικά τα τραγούδια της Ριάνα, του Διονύση Σαββόπουλου και του Νικόλα Άσιμου από το πρόγραμμα του μαθήματος των θρησκευτικών, όπως εισηγήθηκε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τα τραγούδια είναι τα εξής:

  • Rihanna - Umbrella
  • Διονύσης Σαββόπουλος – Συννεφούλα
  • Νικόλας Άσιμος – Μπαγάσας

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Εκκλησίας, αφαιρέθηκε από την ύλη του Λυκείου και από το εκπαιδευτικό υλικό μια γελοιογραφία του Economist για τους θρησκευτικούς πολέμους και αποσαφηνίζεται στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου ότι η γιόγκα δεν είναι γυμναστική αλλά θρησκευτική πρακτική.