• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Η Δούρου κατηγορεί τώρα ευθέως την Πυροσβεστική για το Μάτι
15:32 - 31 Οκτ 2018

Η Δούρου κατηγορεί τώρα ευθέως την Πυροσβεστική για το Μάτι

Με απεγνωσμένη προσπάθεια αποποίησης ευθυνών μοιάζει το υπομνημα της Ρένας Δούρου προς τις δικαστικές αρχές, στο πλαίσιο της διερεύνησης των όσων συνέβησαν κατά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου. 

Η περιφερειάρχης Αττικής επιτίθεται σε προσωπικούς τόνους και στον ενικό στο πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής και μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Αν ισχυρίζεσαι ότι μέσω της “εντολής εκκένωσης” υπονοείς ότι έκανες εισήγηση για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση, ο ισχυρισμός σου είναι προσχηματικός για να δημιουργήσεις εντυπώσεις και να μεταθέσεις ευθύνες. Και τούτο διότι στοιχειωδώς έπρεπε να εισηγηθείς αυτό το μέτρο έγκαιρα προκειμένου να είναι υλοποιήσιμο».

Σε άλλο σημείο, η κυρία Δούρου επιτίθεται εμμέσως και κατά κυβερνητικών στελεχών τα οποία συμμετείχαν στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.
«Οι δηλώσεις περί εντολής εκκένωσης είναι αντιφατικές. Οι αντιφάσεις αυτές εκθέτουν τους αρμόδιους που επέλεξαν από την πρώτη στιγμή να δημιουργήσουν επικοινωνιακή σύγχυση, στην προσπάθειά τους να μεταθέσουν βαριές ευθύνες και παραλήψεις σε άλλους φορείς πολιτικής προστασίας», λέει.


Με λίγα λόγια, η κυρία Δούρου κατηγορεί στην ουσία όσους η κυβέρνηση έχει ήδη θελήσει να παρουσιάσει ως υπεύθυνους για την τραγωδία και οχυρώνεται πίσω από πολιτικά τείχη.

Πλην όμως, τα ερωτήματα παραμένουν, όπως και κάποια περιστατικά. Όπως για παράδειγμα οι εκκενώσεις των παδικών κατασκηνώσεων και των κέντρων αναψυχής του Στρατού και του Ναυτικού.

Γιατί οι υπεύθυνοι σε αυτά πήραν τόσο έγκαιρα τις αποφάσεις τους;