• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:20 - 10 Νοε 2009

Η συσσώρρευση ξεκίνησε από το Χ.Α.

Τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές αγορές "αναζητούν" το θετικό πρόσημο, το Χ.Α. γύρισε σε φάση μεταβλητότητας. Οι συναλλαγές έχουν περιοριστεί, με τον καθαρό τζίρο να διαμορφώνεται κάτω από τα 200 εκατ. ευρώ (ο καθαρός, χωρίς τα πακέτα) και στο στόχαστρο των πωλητών βρίσκονται κυρίως μετοχές του 20άρη και ειδικά οι τράπεζες.
Ο πέπλος μυστηρίου γύρω από τα πακέτα της Alpha Bank χθες, προβλημάτισε την αγορά, μία μέρα πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του δικαιώματος. Επιπρόσθετα, στην αγορά υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τα δημοσιονομικά πράγματα στην Ελλάδα. Οι αυστηρές συστάσεις Τρισέ και Αλμούνια δεν αφήνουν περιθώρια στο οικονομικό επιτελείο για χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής, σχολιάζουν κύκλοι της αγοράς. Πέρα από αυτό, η αγορά ανησυχεί για νέες υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, κάτι το οποίο θα επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις και ειδικά στο δανεισμό της χώρας. Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκαν λοιπόν οι τράπεζες, αν και τα αποτελέσματα που έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Απώλειες 4,13% κατέγραψε η Eurobank, στα 10,45 ευρώ με 1,1 εκατ. τεμάχια, 3,63% η ΕΤΕ, στα 24,68 ευρώ με 1,5 εκατ. τεμάχια, 3,48% η Marfin Popular, στα 3,05 ευρώ με 2,5 εκατ. τεμάχια, 2,59% η Πειραιώς, στα 11,65 ευρώ με 682 χιλιάδες, 2,30% η Κύπρου στα 5,52 ευρώ με 1,391 εκατ. τεμάχια και αμετάβλητη η Alpha, στα 11,60 ευρώ, διακινώντας 2,851 εκατ. τεμάχια. Στο «κόκκινο» βρέθηκαν ακόμα οι μετοχές των Μυτιληναίου, Ελλ΄΄ακτωρ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Ιντραλότ. Αντιθέτως, σε ό,τι αφορά στον 20άρη με μικρά κέρδη έκλεισαν Τιτάν, Coca Cola, Μότορ Όιλ ( αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα), ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο. Το κλίμα ήταν τέτοιο στο Χ.Α., που ταπ ερισσότερα χαρτιά έκλεισαν με απώλειες, 125, έναντι 86 που ενισχύθηκαν και 89 αμετάβλητα.

Σ.Κ.Χ.