• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:11 - 02 Δεκ 2010

Koύρσα σε ΑΤΕ (πάνω από 28%), Τ.Τ. (7%)- Προσεγγίζει τις 1.500 το Χ.Α.- Κέρδη και στις αγορές - Πάνω από το 1,32 το ευρώ

(upd) Iσχυρή είναι η αντίδραση στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση. Εν αναμονή των δηλώσεων για την στήριξη με αγορές ομολόγων κρατών με υψηλό χρέος, αλλά και οι εξελίξεις στις κρατικές τράπεζες, με αιχμή το T.Τ. Και την ΑΤΕ, αλλά και τις θυγατρικές της τελευταίας, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. Επαναπροσεγγίζει τις 1.500 μονάδες. Η μετοχή της ΑΤΕbank ενισχύεται πάνω από 28% και το Τ.Τ. Κατά 7%, ενώ σημαντικά είναι τα κέρδη για την ΕΒΖ κατά 12%, καθώς το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΑΤΕ περιλαμβάνει πώληση των συμμετοχών της. Στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, η άνοδος είναι συγκρατημένη, με την ΕΤΕ να δέχεται εντολές στα 7,15 ευρώ με κέρδη λίγο πάνω από 1,2% και όγκο 1,7 εκατ. τεμαχίων, η Alpha 1,28%, στα 4,74 ευρώ και Eurobank 1,17%, στα 4,33 ευρώ. Στα 3 ευρώ, σχεδόν αμετάβλητη, μένει η μετοχή της Πειραιώς. Σημαντικά κέρδη δίνουν η Κύπρου, πάνω από 4% και Marfin Popular πάνω από 3%. Οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές πάντως, στα 40 εκατ. ευρώ.

Αγορές

Άνοδο καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά ταμπλό, διευρύνοντας τα σημαντικά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω αυξανόμενων φημών για αποφασιστική “απάντηση” της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο πρόβλημα χρέους της Ευρωζώνης.

Σήμερα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Φρανκφούρτη και τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς αναμένονται αποφάσεις για σημαντική επέκταση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων. Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει πως η ΕΚΤ θα ανακοινώσει επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων κάποιων χωρών-μελών της Ευρωζώνης με στόχο τη σταθεροποίηση της κρίσης, ωστόσο οι αναλυτές αναμένουν το ύψος της παρέμβασης.

Κέρδη 0,70% καταγράφει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, μετά από άνοδο 2% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Πάνω από το 1,32 το ευρώ και συγκεκριμένα στα 1,3209 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,91% στις 5.694 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,43% στις 6.896 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,94% στις 3.704 μονάδες.

Άνοδο 2,50% καταγράφει το ισπανικό χρηματιστήριο, μετά από άλμα 4,4% την Τετάρτη. Στο 1,62% το πορτογαλικό και στο + 1,14% το ιρλανδικό.

Στο 1,9% διαμορφώθηκε -σε ετήσια βάση- κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους ο ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης. Το ΑΕΠ και των 16 χωρών της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,4% στο τρίτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο και 1,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν προηγούμενες εκτιμήσεις της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.

Η ισπανική Κυβέρνηση κατάφερε να αντλήσει σήμερα 2, 468 δισ. ευρώ σε δημοπρασία τριετών ομολόγων, με το επιτόκιο να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 3,8%, έναντι 2,52% στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία.Ο συντελεστής κάλυψης ανήλθε στο 2,27. Οι αναλυτές πάντως στέκονται στο γεγονός ότι η δημοπρασία ολοκληρώθηκε χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα και συνδέουν το γεγονός της άντλησης αυτού του ποσού από την Ισπανία με την άνοδο της τιμής του ευρώ.

 


 




Τελευταία τροποποίηση στις 02/12/2010 - 12:45