Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,16%.
Όσον αφορά τα ισχυρότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο γερμανικός DAX κινείται ελαφρώς καθοδικά κατά 0,09% στις 23.621,56 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,23% στις 8.779,07 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει ήπια άνοδο 0,13% στις 7.625,32 μονάδες.
Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX κινείται πτωτικά κατά 0,70% στις 13.941,50 μονάδες, ο ιταλικός MIB σημειώνει κέρδη 0,23% στις 39.564,00 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,13% στις 7.443,60 μονάδες.
Οι ευρωπαϊκές αμυντικές μετοχές ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους στο άνοιγμα της Τετάρτης (25/6), καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώνονται στη Χάγη της Ολλανδίας για την ετήσια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
Τα 32 κράτη μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας, με εξαίρεση την Ισπανία, φέρεται να έχουν συμφωνήσει να αυξήσουν τον στόχο των αμυντικών δαπανών τους στο 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.
Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx Aerospace and Defense σημείωσε για τελευταία φορά άνοδο περίπου 1,2%. Από την αρχή του έτους, ο δείκτης έχει κερδίσει σχεδόν 50%.
Συγκεκριμένα οι κορυφαίοι παράγοντες του ευρωπαϊκού αμυντικού κλάδου σημειώνουν ηχηρή άνοδο, με τον βρετανικό κολοσσό της μηχανικής Babcock International να ενισχύεται κατά 12%, την ιταλική αεροδιαστημική εταιρεία Avio να κερδίζει 2,5%, και την γερμανική Renk, να καταγράφει άνοδο 2%.





