• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:30 - 27 Νοε 2008

Δραματική μείωση των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε ετών τουλάχιστον σημείωσαν το Νοέμβριο οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, καθώς η κρίση έχει επηρεάσει τόσο την ψυχολογία όσο και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Ο δείκτης PMI του Bloomberg υποχώρησε στις 41 μονάδες από 44 τον Οκτώβριο, παραμένοντας κάτω από τις 50 μονάδες που σηματοδοτούν συρρίκνωση του κλάδου. Πρόκειται για τον έκτο συνεχόμενο μήνα που ο δείκτης υποχωρεί. Τα στοιχεία ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία το Νοέμβριο. Η Ιταλία εμφάνισε τη μεγαλύτερη υποχώρηση σε ετήσια βάση. Ενδεικτικό της κρίσης που επικρατεί στην αγορά είναι ότι η Γερμανία και η Ιταλία εκτιμούν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα διαμορφωθούν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.