• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
13:59 - 08 Ιαν 2009

BoE: Σε χαμηλό άνω των 300 ετών το επιτόκιο της στερλίνας

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Στα χαμηλότερα επίπεδα άνω των 300 ετών μείωσε το βασικό επιτόκιο της στερλίνας η Τράπεζα της Αγγλίας στη σημερινή της συνεδρίαση. Η Νομισματική Επιτροπή της Bank of England (ΒοΕ) αποφάσισε να «κόψει» τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στο 1,5%, όπως άλλωστε ανέμεναν οι αναλυτές σε μια προσπάθεια να εξέλθει η χώρα από την ύφεση.

Πρόκειται για την τέταρτη μείωση των επιτοκίων από τις 8 Οκτωβρίου, όταν άνοιξε ο «χορός» των συντονισμένων παρεμβάσεων των κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο.

Οι οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι ο υπουργός Οικονομίας της Βρετανίας, Alistair Darling θα πρέπει να συνεργαστεί πιο στενά με την Τράπεζα της Αγγλίας σε περίπτωση που τα επιτόκια πλησιάσουν το μηδέν. Να σημειωθεί ότι η στερλίνα υποχώρησε σε νέα ιστορικά χαμηλά έναντι του ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα εν μέσω εκτιμήσεων ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να την πολιτική μείωσης των επιτοκίων.