Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο 58χρονος επιχειρηματίας, αφού του παραδόθηκε το κατηγορητήριο, πρόκειται να καταθέσει στις Αρχές το διαβατήριό του. Σημειώνεται ότι τόσο ο πρόεδρος Ομπάμα όσο και πολλοί Αμερικανοί βουλευτές δήλωσαν ότι τα χρήματα που έλαβαν ως προεκλογική ενίσχυση από τον Stanford θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου δήλωσε ότι 4.600 δολάρια που δόθηκαν από τον Stanford θα πάνε σε φιλανθρωπικά έργα. Τα υπόλοιπα 27.150 δολάρια, που έλαβε ο Ομπάμα και έχουν καταγραφεί από το Κέντρο Υπεύθυνης Πολιτικής, δεν γίνεται να δωριστούν, επειδή «δεν υπάρχουν ενδείξεις» πως οι προσφορές αυτές, που προέρχονται από ανθρώπους απ' όλη τη χώρα, έγιναν κατόπιν παράκλησης του επιχειρηματία.
Το FBΙ ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο ο δισεκατομμυριούχος εμπλέκεται και σε «ξέπλυμα» χρήματος των μεξικανικών καρτέλ ναρκωτικών.



