• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
23:29 - 15 Απρ 2009

Γκρούεφσκι: Ζήτημα ταυτότητας του έθνους το ζήτημα της ονομασίας

Ζήτημα ταυτότητας του έθνους έθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις είναι μια σύνθετη διαδικασία.

Ο κ.Γκρούεφσκι σχολιάζοντας αν η πρόταση για ονομασία «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» μπορεί να γίνει αποδεκτή για τα επίσημα Σκόπια, ανέφερε ότι η πρόταση αυτή έχει διατυπωθεί ανεπίσημα από ελληνικής πλευράς από παλαιότερα και τώρα αποτελεί και μέρος της πρότασης του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

«Ωστόσο, παράλληλα με αυτό που όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν ακόμη πολλά άλλα πράγματα που αποτελούν μέρος των διαπραγματεύσεων και που αυτοί (σ.σ.εννοεί την ελληνική πλευρά) τα συνέδεαν με την ευρύτητα της χρήσης του ονόματος, με την αλλαγή του Συντάγματος, των διαβατηρίων, με την αλλαγή της ταυτότητας, δηλαδή του έθνους και της γλώσσας και ως εκ τούτου οι διαπραγματεύσεις αυτές καθαυτές αποτελούν μία πολύ πιο σύνθετη διαδικασία και δεν περιορίζονται μόνο στην ονομασία», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.