• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
21:42 - 15 Ιουλ 2009

ΕΚΤ: Υπό έλεγχο πληθωρισμός και επιτόκια

Στην πτώση των ενεργειακών τιμών απέδωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την πτώση στο -0,1% του ετήσιου δείκτη τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat.

Ο Michael Bonello, ωστόσο, ανέφερε ότι η ευρωζώνη δεν κινδυνεύει από αποπληθωρισμό, αφού οι καταναλωτές διακατέχονται από το αίσθημα της αναβολής των αγορών τους με την προοπτική της πτώσης των τιμών.

Επιπλέον, αναφορικά με τα επιτόκια, ο Vitor Constancio, δήλωσε ότι τα επιτόκια βρίσκονται στο κατάλληλο επίπεδο, αλλά η αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας παραμένει υψηλή και η κεντρική τράπεζα πρέπει να παραμείνει σε επαγρύπνηση.

«Τα επιτόκια βρίσκονται στο κατάλληλο επίπεδο», είπε την Τετάρτη ο B.Κοστάνσιο, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.