• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
21:41 - 29 Σεπ 2009

Mobius: Εγώ τοποθετούμαι στη Ρωσία

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Σε νέα υψηλά αναμένει να βρεθούν ως το τέλος του επόμενου έτους οι ρωσικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, εκτιμά ο διάσημος επενδυτής Mark Mobius της Templeton Asset Management, καθώς τα τρέχοντα επίπεδα είναι σε πολύ φθηνές αξίες. Η Templeton ήδη έχει τοποθετήσει περίπου 2 δισ. δολάρια στη Ρωσία, με την πλειονότητα εξ αυτών να βρίσκεται στον ενεργειακό κλάδο, ήτοι στις Lukoil, Rosneft και Gazprom.

Υπάρχει ανοδική τάση, δήλωσε ο Mobius, προσθέτοντας ότι βρισκόμαστε αναμφισβήτητα σε bull market, γι΄ αυτό και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητούμε το γεγονός ότι βρισκόμαστε πριν από τα προηγούμενα υψηλά.

Ο δείκτης RTS πιθανόν να αγγίξει τις 1.700 μονάδες τους επόμενους 12 μήνες, σημειώνει η Goldman Sachs, ήτοι 35% υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα. Οι προοπτικές για τον δείκτη Micex είναι καλύτερες, καθώς αναμένεται να φτάσει τα υψηλά που είχε σημειώσει το Δεκέμβριο του 2007, ήτοι 63% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.