• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:54 - 18 Νοε 2009

Κάτω από το 50% η δημοτικότητα του Μ. Ομπάμα

Κάτω από το συμβολικό όριο του 50% έπεσε για πρώτη την στιγμή φορά η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμ, στον απόηχο της ανησυχίας των Αμερικανών για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα στις ΗΠΑ.

Το 48% των Αμερικανών συμφωνούν με το έργο του προέδρου τους, σε αντίθεση με το 42% που διαφωνούν, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Κουινίπιακ.

Η αποδοχή του έργου του Ομπάμα μειώνεται στο θέμα του Αφγανιστάν με μόνο το 38% των ερωτηθέντων να συμφωνούν με την προσέγγισή του στο ζήτημα, παρόλο που η πλειοψηφία εξακολουθεί να εκτιμά ότι είναι "καλό" να σταλούν επιπλέον αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα το 47% εκτιμά ότι ο αμερικανός πρόεδρος πρέπει να στείλει ενισχύσεις, ενώ το 42% έχει αντίθετη γνώμη.

Το 37% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο στόχος των αμερικανικών στρατευμάτων θα πρέπει να είναι η "δημιουργία μίας κυβέρνησης δημοκρατικής και σταθερής", ενώ το 65% πιστεύει ότι ο στόχος τους θα πρέπει να είναι "η εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής".