• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:07 - 08 Νοε 2010

Περιόρισε τις ζημιές στα 84 εκατ. δολάρια η Chrysler το γ΄ τρίμηνο

Τον περιορισμό των ζημιών της κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους γνωστοποίησε πριν από λίγη ώρα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, Chrysler, η οποία λαμβάνοντας υπόψιν της τα ενθαρρυντικά μεγέθη γ΄ τριμήνου προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση του ετήσιου outlook των λειτουργικών κερδών της.

Οι καθαρές ζημιές της Chrysler στο γ΄τρίμηνο υποχώρησαν στα 84 εκατ. δολαρίων, από ζημιές ύψους 172 εκατ. δολαρίων στο β΄ τρίμηνο, λόγω των αυξημένων πωλήσεων της και των υψηλότερων τιμών των οχημάτων της.

 

Η σύγκριση των μεγεθών γ΄ τριμήνου γίνεται σε μηνιαία βάση, λόγω του ότι δεν είναι διαθέσιμα τα περσινά μεγέθη της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς πέρυσι τέτοια εποχή οι ΗΠΑ και ο Καναδάς εφάρμοζαν πρόγραμμα διάσωσης της.

 

Τα έσοδα της Chrysler κατά το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 5,2% και διαμορφώθηκαν στα 11 δισ. δολάρια, ενώ αύξηση 31% σημείωσαν τα λειτουργικά της κέρδη.

 

Επιπλέον, η εταιρία προχώρησε σε αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεών της για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη, εκτιμώντας ότι θα ανέλθουν στα 700 εκατ. δολάρια από 200 εκατ. δολάρια που αρχικά εκτιμούσε.