• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
21:02 - 21 Ιαν 2011

Pimco: Πιθανή η αναδιάρθρωση χρεών στην ευρωζώνη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους ή να χρεοκοπήσουν ορισμένες χώρες της ευρωζώνης, υποστήριξε ο Andrew Bosomworth, της Pacific Investment Management, σε συνέντευξη του σε αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Όλοι, οι χώρες και οι φορείς της ΕΕ, καθώς και οι φορολογούμενοι, έχουν καθίσει σ’ ένα τραπέζι ώστε να βρουν μία λύση για το πρόβλημα της κρίσης χρέους. Ωστόσο μία θέσει είναι ακόμη κενή: αυτή των κύριων πιστωτών και ομολογιούχων των αδύναμων χωρών της ευρωζώνης, οι οποίοι θα πρέπει σύντομα να καθίσουν στις συζητήσεις για τη λύση του ευρωπαϊκού προβλήματος, ανέφερε ο Bosomworth.

Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο οι ισχυρές χώρες πρέπει να συνεισφέρουν ώστε η νομισματική ένωση να λειτουργήσει καλύτερα. Δεν εννοώ να δώσουν λευκή επιταγή, αλλά χρειάζεται να «μοιράσουν» λίγη από την αξιοπιστία τους ώστε να αποσυμπιεστεί η αγορά ομολόγων, ανέφερε χαρακτηριστικά. Αυτό θα πρέπει να γίνει κυρίως από τη Γαλλία και τη Γερμανία, ακόμη και αν αυτό θα έχει αρνητική επίδραση στα δικά τους ομόλογα.

Σε ερώτηση σχετικά εάν υπάρχει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους ο Bosomworth απάντησε καταφατικά, επισημαίνοντας όμως ότι η λύση αυτή έχει μόνο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Δε λύνει δομικά προβλήματα.