• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
21:58 - 27 Ιουν 2011

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες για την ένταξη της Ισλανδίας στην ΕΕ

Ξεκίνησαν σήμερα στις Βρυξέλλες οι συνομιλίες για την ένταξη της Ισλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια διαδικασία που το Ρέικιαβικ ελπίζει ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα.
Η Ισλανδία έχει ανοίξει τα τέσσερα πρώτα κεφάλαια που έχει να διαπραγματευτεί με την ΕΕ και έχει ήδη ολοκληρώσει τα δύο υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Όσουρ Σκαρφέντινσον, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ούγγρο ομόλογό του, Γιάνος Μαρτόνι και τον Επίτροπο Στέφαν Φίλε, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη διεύρυνση.
Τα συνολικά 35 κεφάλαια καλύπτουν όλες τις πλευρές του κοινοτικού δικαίου και καθένα από αυτά αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό τομέα (μεταφορές, ενέργεια, νομισματική πολιτική, γεωργία, αλιεία, δικαιοσύνη κ.λπ.). Στόχος των συνομιλιών είναι να επιβεβαιωθεί ότι η εθνική νομοθεσία της υπό ένταξη χώρας είναι σύμφωνη με το κοινοτικό δίκαιο.